Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Programme CULTURE – Program KULTURA Evropské unie


Datum:

v rámci komunitárního Programu Evropské unie Culture je otevřena nová výzva pro rok 2012

Programme CULTURE – Program KULTURA Evropské unie

pro podání projektů a získání finanční podpory, jež Vám může pomoci relizovat Vaše projekty v oblasti hmotného i nehmotného kulturního dědictví v rámci mezinárodní spolupráce.

Projekty, které lze předložit, mohou být zaměřeny na široké spektrum aktivit v oblasti kulturního dědictví – výstavy, prezentace, vzdělávání, propagace kulturního dědictví a zlepšování přístupu veřejnosti k hmotným památkám, včetně těch, které nejsou evidovány, i k nemateriálnímu kulturnímu dědictví. Součástí projektů mohou být i inovativní způsoby konzervování a restaurování, podpora a oživení tradičních technik, využití digitálních médií, za dodržení specifických podmínek Programu Culture může být součástí projektu i investiční akce související například s výstavním projektem či konzervací.

Projekty mohou předkládat státní i nestátní subjekty památkové péče, muzea, archivy a další subjekty, jež mají ve své činnosti péči o kulturní památky a podporu jejich prezentace směrem k veřejnosti, včetně obcí, církevních a vzdělávacích institucí, nevládních organizací, stejně tak i soukromých vlastníků památek, pokud tito předloží projekt v právním smyslu jako fyzické osoby. Na základě aktuální informace Evropské komise upozorňujeme, že organizace – právní subjekty, které mají dostatečné kapacity na realizaci více projektů, mohou předložit a získat grant na více než jeden krátkodobý projekt, pokud budou připraveny na zcela odlišná témata.

Pro rok 2012 je možno předkládat projekty krátkodobé (12-24 měsíců) a dlouhodobé (3-5 let) spolupráce. Uzávěrka předkládání těchto projektůje podle harmonogramu Evropské komise v letošním roce stanovena na 5. 10  2011.

Je možno také předkládat projekty spolupráce se třetími zeměmi, projekty festivalů a další.

Přihláška bude opět předkládána do Evropské komise zároveň v listinné a elektronické podobě.

Pro bližší seznámení s obsahem a podobou nové výzvy, včetně rozpočtu projektu a pro získání celkových informací o Programu Evropské komise Culture se uskuteční seminář k Nové výzvě Programu Culture na rok 2012 v oblasti kulturního dědictví dne 29.června 2011 v 11,00 hod. v zasedacím sále Ministerstva Kultury – konírně, v Nostickém paláci,  Maltézské nám 1, Praha 1, Malá Strana. více informací


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.