Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Salesiánská neziskovka z Pardubic míří na Velehrad


Datum:

CENTRUM DON BOSCO SKM z Pardubic pomáhá mladým lidem z ústavní výchovy vykročit do života.

Salesiánská neziskovka z Pardubic míří na Velehrad

Občanské sdružení, které pomáhá mladým lidem z ústavní výchovy vykročit do života, salesiánské CENTRUM DON BOSCO SKM z Pardubic, je jednou ze čtyř organizací, které lidé mohou podpořit v rámci Dnů lidí dobré vůle na Velehradě.

Jedinečná příležitost se naskytla pardubickému občanskému sdružení, které se věnuje mladým lidem z ústavní výchovy. Salesiánské Centrum Don Bosco SKM je mezi čtyřmi organizacemi, jež se podělí o výtěžek letos dvanáctého ročníku Dnů lidí dobré vůle. Ty se odehrají 4. a 5. července ve východomoravském poutním místě – na Velehradě. Lidé svoji podporu mohou poskytnout prostřednictvím dárcovských SMS už od 1. června.

„Letos každou korunu opravdu několikrát obracíme v ruce. To, že jsme byli mezi desítkami neziskovek vybráni právě my k tomu, abychom se na Velehradě ucházeli o podoru lidí dobré vůle z celého Česka, je pro nás velká pocta i nedocenitelnápomoc,“ uvedl předseda občanského sdružení Martin Poláček.

Salesiánské Centrum Don Bosco SKM je jednou z mála organizací v Česku, která se zabývá pomocí mladým lidem na odchodu z dětských domovů do běžného života. „Navíc naše služba Doprovázení – tedy to, že jsme mladým lidem připraveni podat pomocnou ruku už za jejich pobytu v ústavní výchově a hlavně po odchodu z ní - je v tuzemsku unikátní,“ připomněl Poláček.

Lidé mohou podpořit Centrum Don Bosco SKM a další tři organizace od 1. června odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS VELEHRAD na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 korun, z toho 27 korun bude pomáhat. Peníze z Konta Velehrad si pardubická neziskovka rozdělí spolu s Hospicem sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích, Konzervatoří Jana Deyla a Střední školou pro zrakově postižené v Praze a Nadačním fondem ADIUVARE, který přispívá k rozvoji duchovních a mravních hodnot při výchově mládeže.

Hlavní velehradský koncert Večer lidí dobré vůle, který čtyři významné charitativní projekty představí, odvysílají Česká televize i Český rozhlas v přímém přenosu v pondělí 4. července od 20 hodin, tedy v předvečer Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje.

Centrum Don Bosco SKM působí pod pardubickými salesiány od roku 2005, spolupracuje s dětskými domovy, úřady i dobrovolníky a je součástí salesiánského díla v Česku. Ve své práci vychází z principů pedagogiky italského kněze 19. století Jana Boska, zakladatele salesiánů. Lidé mohou svoji pomoc směrovat také přímo pardubickému občanskému sdružení. Více informací o něm i o možnosti, jak pomoc dětem podporovat například prostřednictvím veřejné sbírky, najdou zájemci na www.dozivota.cz.

Pro více informací kontaktujte Alžbětu Melkusovou, manažerku PR a fundraisingu Centra Don Bosco SKM, tel.: 774 545 010, e-mail: melkusova [at] dozivota.cz (melkusova[at]dozivota[dot]cz)

Pro více informací o organizaci a práci s dětmi kontaktujte Martina Poláčka, salesiána a předsedu klubu Centra Don Bosco SKM, tel.: 774 545 013, e-mail: polacek [at] dozivota.cz (polacek[at]dozivota[dot]cz)

Bližší informace o Dnech lidí dobré vůle na Velehradě získáte od Moniky Urbáškové, PETARDA PRODUCTION a. s., tel.: 737 726 686, e-mail: tisk [at] velehrad.eu (tisk[at]velehrad[dot]eu)

Více o nás najdete na www.dozivota.cz,o salesiánech na www.sdb.cza o Dnech lidí dobré vůle na Velehradě na www.velehrad.eu

 

CENTRUM DON BOSCO Salesiánský klub mládeže
Zborovské nám. 2018, 530 02 Pardubice, naceste [at] dozivota.cz (naceste[at]dozivota[dot]cz), www.dozivota.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.