Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 18. 7. do 24. 7. 2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 18. 7. do 24. 7. 2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

V pořad TWR Stopy – svědectví o Božím jednání přivítáme v pondělí 18. července Pavla Králíčka, který se už jako malý setkával s věřícími lidmi. Ti mu ale nedokázali říci, proč vlastně chodí do kostela a kým je pro ně Bůh. Tak pro Pavla začala dlouhá cesta hledání. Poví Vám o ní v 9.15.

Třetí část seriálu České dědictví vysíláme v pondělí 18. července od 16.00. Vila Tugendhat, vynikající umělecké dílo architekta Ludwiga Miese van der Rohe, zásadním způsobem ovlivnila vývoj moderní architektury. Mnoho zajímavého Vám o ní prozradí ředitel Muzea města Brna, Pavel Ciprian.

Noční linkou v pondělí 18. července provází reverend Jaroslav Kratka. Na téma „Jak se ubránit materialistickým trendům a uchovat si duchovní hodnoty“ s ním můžete diskutovat od 22.30.

Jak se vaří v Anglii, Švýcarsku či Novém Zélandu? Jak se pracuje v kurzu vaření? Kterým známým lidem připravil jídlo náš host? To vše se dozvíte od kuchaře Michala Bartáka. Kafemlýnek s podtitulem „Seznamte se s gastronomií“ opakujeme v úterý 19. července v 9.30.

V úterý 19. července ve 22.00 uvádíme pořad olomouckého studia Radim. Sestry Neposkvrněného početí Panny Marie provozují na Hrnčířské ulici v Olomouci misijní kavárnu Õde. Dvě sestry z této komunity zhodnotí rok fungování kavárny a nastíní své plány do budoucna.

Cestovatel Lumír Sochorec byl hostem Magdazínu v červnu roku 2009. Jeho vyprávění o pokračování cesty do Ománu si můžete poslechnout v repríze ve středu 20. července od 9.30.

Sanatorium Klimkovice jsou lázně s vynikající úrovní léčby. Specialisté zde dosahují vynikajících výsledků a mají bohaté zkušenosti s léčbou pohybového ústrojí, neurologických nemocí, gynekologických a cévních onemocnění. Redaktor studia Hedvika, Antonín Žolnerčík, tyto lázně navštívil a k mikrofonu pozval jejich obchodní referentku, paní Kristinu Cnopovou. Rozhovor s ní uslyšíte ve čtvrtek 21. července ve 22.00.

Redaktor Miroslav Kubíček nabídne v Rýmování o životě úvahu o pravdě a o skutečnosti. Relaci TWR vysíláme v pátek 22. července v 9.15.

Svátosti smíření je věnována další část vzdělávacího cyklu Katechismus katolické církve. Zachytíte ji v pátek 22. července v 9.30.

Bratři karmelitáni se učí žít před Boží tváří po vzoru proroka Eliáše. Jsou také velkými ctiteli Panny Marie. Mezi svaté karmelitány a karmelitky patří velké osobnosti, které dodneška provázejí duchovním životem řadu věřících. Jsou to Terezie z Avily, Terezie z Lisieux a Jan od Kříže. O tom, jak se modlí karmelitáni, jsme pohovořili v jednom  ze dříve odvysílaných pořadů Všimli jsme si. Opakujeme v pátek 22. července v 16.00, připravil Marek Chvátal.

V týdeníku Oktáva Vás Klára Beránková tentokrát pozve na Mezinárodní hudební festival Špilberk 2011. Do jeho programu nahlédneme v pátek 22. července v 16.55.

Osobnost nedávno zesnulého Mojmíra Trávníčka, literárního editora, historika a kritika,  představíme v Knihovničce Proglasu. Naladíte ji v neděli 24. července ve 13.20.

V neděli 24. července uvedeme v rámci relace Křesťan a svět reprízu rozhovoru s Tomášem Buttou, patriarchou Církve československé husitské. Poslouchejte od 17.00.

V týdnu od 18. 7. do 24. 7. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 19. 7. v 18.00 prostřednictvím slovenského radia Lumen z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku, ve čtvrtek 21. 7. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 22. 7. v 18.00 z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v neděli 24. 7. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.