Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Střední odborné učiliště a Učiliště Don Bosco


Datum:

Pro chlapce kteří se již na sklonku dětského věku pohybovali nějakým způsobem na okraji společnosti.

Střední odborné učiliště a Učiliště Don Bosco

Před více než deseti lety jsme si před sebe postavili nesnadný úkol, dávat šanci těm hochům, kteří se již na sklonku dětského věku pohybovali nějakým způsobem na okraji společnosti a pomáhat jim zařadit se zpět. Na rozdíl od jiných škol nacházíme naše budoucí žáky v diagnostických a nápravných ústavech, SOS vesničkách, psychiatrických léčebnách nebo u sociálních kurátorů.


Těmto chlapcům nabízíme rodinné zázemí, ubytování, individuální přístup, naplnění volného času, kulturní a společenské aktivity. Na našem učilišti si mohou dokončit základní vzdělání, vyučit se a případně po škole i zůstat. Našim žákem se může stát každý, kdo má ukončenou povinnou školní docházku. Dáváme šanci, často poslední, všem, bez toho, abychom se dívali zpět. Předpokladem pro přijetí není výborný prospěch nebo jednička z mravů. Naopak pomocnou ruku nabízíme všem, kteří mají původ v rozvrácených rodinách či bez rodičů, v ústavech a domovech, nebo těm s výchovnými a studijními problémy.

Po vzoru italského kněze Jana Bosca, který v 19. století vytvořil koncepci práce s problémovou mládeží, se nám podařilo tento sociálně vzdělávací projekt uvést do života. V malém kolektivu se chlapci učí řešit mezilidské problémy stejně jako většina společnosti. Někteří se mnohdy poprvé ocitají v „normálním“ prostředí a škola jim pomáhá najít sebedůvěru, práci, kamarády, smysl života, případně víru v Boha.

V našem zařízení se snažíme odvádět pozitivní a užitečnou práci a pomáhat vracet problémové mladé lidi do běžného života. V tom dosahujeme výborných výsledků, protože se většina absolventů odmítá vracet do prostředí, odkud vzešla.
Ubytování a stravování je zajištěno, cena 500/1000,- Kč.

Máme otevřené tyto obory:
36-67H/001 zedník
36-67H/003 stavební výroba

Přihlášky zasílejte na adresu: Střední odborné učiliště a Učiliště Don Bosco, 798 09 Vřešovice 107, tel.: 582 368 181 do 31. srpna 2004.

Těšíme se na setkání s Vámi!


Mgr. Jan Jiříček, ředitel školy


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...