Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

10. Svatoanenské zahradní slavnosti


Datum:

Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na desáté Svatoanenské zahradní slavnosti, aneb slavnosti bez bariér 30. července 2011 od 13.00 hod.

10. Svatoanenské zahradní slavnosti

Poslední sobotu v červencovém kalendáři to bude už podesáté, co se otevře brána areálu Domova sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové pro širokou veřejnost. Největší benefiční a prezentační akce Domova si vzala za cíl odstranit pomyslné bariéry lidí zdravých a hendikepovaných. Výtěžek bude věnován na úpravnu vody, modernizaci rehabilitace a ovládání plošiny pro klienty.

Slavnosti budou zahájeny ve 13.00 hodin mší svatou. Celebrovat ji bude biskup královéhradecký Mons. Jan Vokál. V kostele bude pokračovat program pro milovníky vážné a duchovní hudby. Svou účast přislíbili manželé Petr a Markéta Lutkovi, soubor instrumentální a vokální hudby gotické, renesanční a barokní pod názvem SoliDeo přijede z Děčína. Pod názvem „Správně vidíme jen srdcem“ budou moci posluchači slyšet recitační pořad s hudebním doprovodem podle Exupéryho Malého prince, a na závěr nebude chybět varhanní koncert se zvonkohrou v podání prof. Václava Uhlíře. 

Na scénu v parku určitě přiláká fanoušky populární pardubická kapela Ready Kirken, z Prahy zavítá tradiční irská a skotská hudba pod názvem Irish Dew  a stejně tak kvalitní kapela Bezefšeho, která hraje žánr folk, swing, jazz i jiné. Zlatým hřebem zejména pro fanynky populární televizní soutěže Super Star bude určitě jeden z finalistů Michal Šeps. Pro děti budou připraveny projížďky na ponících, dětský koutek Žirafa, skákací hrad, trampolína, malování na obličej a speciálně pro děti bude laděný i program na nádvoří. Nebude chybět pohádka O Popelce v provedení Popelky filmové, Evy Hruškové. Agentura Kamila Kouly z Olomouce zahraje Duhovou pohádku, s programem Kouzelný cirkus bude čarovat Karel Kašpar, alias Mistr Carlo. Z nedaleké České Skalice přijede zatančit dětský folklorní soubor Barunka.

Nově opravený secesní altán se stane lákadlem pro milovníky voňavé kávy. Ve sklípku bývalého pivovaru bude připravena ochutnávka vín českých vinařů s odborným výkladem o jeho pěstování. Tento den budou také otevřeny dveře všem, koho by zajímal život našich obyvatel v historických interiérech bývalé jezuitské rezidence. Pozváni jsou prodejci s dárkovým zbožím lidového charakteru a chráněné dílny. Bohaté občerstvení po celý den, včetně trdelníků, máme zajištěno. V celém areálu je bezbariérový přístup. Mediálním partnerem celé akce bude Český rozhlas Hradec Králové s redaktorkou a moderátorkou Ilonou Dvořákovou. Držitelé průkazu ZTP/P mají vstup zdarma. Ostatní návštěvníci zaplatí za vstupenku 80 Kč, děti do 14 let, studenti a důchodci 40 Kč.

Akci podpoří Město Dvůr Králové nad Labem a Královéhradecký kraj.

Podrobný program zde.

www.domovsvatehojosefa.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.