Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Srpnové pouti s účastí biskupa Jana Vokála


Datum:

Mons. Jan Vokál se po svatoanenské pouti v Žirči chystá také na svatovavřineckou pouť na Sněžku (10.8.) a pouť k Panně Marii Nanebevzaté do Neratova (14.8.).

Srpnové pouti s účastí biskupa Jana Vokála

V sobotu 30. 7. 2011 se uskutečnily 10. svatoanenské slavnosti v Domově sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové. Mši svaté předsedal biskup Jan Vokál. Navazující kulturní program byl beneficí ve prospěch místního zařízení pečujícího o nemocné roztroušenou sklerózou. Slavností se zúčastnilo na 800 lidí.

Další poutní slavností bude ve středu 10. 8. 2011 od 12 h tradiční bohoslužba na Sněžce, které se pravidelně účastní biskupové z obou stran hranice - letos bude hlavním celebrantem legnický biskup Stefan Cichy, koncelebrovat bude královéhradecký biskup Jan Vokál. Společný odchod českých poutníků je v 8 h z Pece pod Sněžkou. Pouti se, jak je již dobrým zvykem, zúčastní prezident republiky Václav Klaus. Na bohoslužbu naváže od 13 h kulturní program v Peci pod Sněžkou.
(Plakát zde.)

    Vrcholem srpnových poutí bude mše svatá v neděli 14. 8. 2011 v 10 h v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově. Obnova poutního chrámu letos postoupí o další krok - při bohoslužbě biskup Jan Vokál požehná novou sochu neratovské Madony, kterou po vzoru 350 let staré události přinese 13. 8. z Rokytnice v Orlických horách poutní procesí.

(Plakát zde.)


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.