Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poutní vlak do Nové Paky


Datum:

Farnost při katedrále Sv. Ducha a kostele Panny Marie Vás srdečně zve na Poutní vlak do Nové Paky.

Poutní vlak do Nové Paky

Pojedeme dnes již historickou soupravou „Posázavský pacifik“, která bude vypravena v sobotu 17. září v 9.15 z hlavního nádraží. Do Nové Paky, cestou přes Ostroměř, dorazíme kolem 11.00. Následovat bude mše svatá v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie, po níž bude v prostorách Skautského oddílu možné ochutnat náš „Farní guláš“.  Program pro děti v době oběda zajišťuje mateřské centrum Sedmikráska. Sestry de Notre Dame budou mít přichystaný „Poutní krámek pro děti a možná něco navíc“.

Dalšími zajímavostmi lákajícími k návštěvě je např. exkurze novopackého pivovaru, klenotnice městského muzea.

Vlak bude odjíždět v 16.30 přes Starou Paku a Jaroměř. Po dohodě je možné zajistit nástup do vlaku i na zastávkách mezi Novou Pakou a Horkou u Nové Paky, takže i milovníci turistiky si mohou přijít na své.

Je to takový pokus jak spojit společný výlet vláčkem do krásné přírody s mariánskou poutí. Během cesty si budeme moci popovídat, i zazpívat, děti si budou moci prohlédnou naši „mašinku“. Ve vlaku bude hudba, nápoje i občerstvení. Přijďte s dobrou náladou. Těšíme se na Vás!  Cena jízdenky pro dospělé 150,-Kč děti s místenkou 50,-Kč, malé děti bez potřeby místa zdarma. Přeprava kočárků možná, hlaste však prosím předem.

Jízdenky se budou prodávat v katedrále neděli 28.8., 4.9., 11.9. vždy po mši v 9.30 a v 11 hodin nebo po telefonické domluvě na čísle 777 773 008. 


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.