Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání nejvyšších představitelů české a slovenské církve


Datum:

V arcibiskupském paláci se 10. srpna 2011 uskutečnilo setkání předsedy ČBK Dominka Duky a předsedy Konference biskupů Slovenska (KBS) Stanislava Zvolenského.

Setkání nejvyšších představitelů české a slovenské církve

Setkání se účastnil také arcibiskup olomoucký, Jan Graubner, který je předsedou národní komise pro přípravu cyrilometodějského jubilea v roce 2013, dále výkonný sekretář KBS Anton Ziolkovský, generální sekretář ČBK Tomáš Holub a odborní poradci prof. Petr Piťha a doc. Jaroslav Šebek, zástupce Akademie věd.

Hlavním bodem programu byla debata o přípravách blížícího se 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje do našich zemí. Součástí jednání byly otázky spojené s připravovanou návštěvou papeže Benedikta XVI. u příležitosti toho cyrilometodějského jubilea.

Předmětem diskuse byly i otázky týkající se spolupráce v oblasti mediální a prezentace církví ve sdělovacích prostředcích, mimo jiné i téma kontaktů mezi křesťanskými televizemi TV Noe a TV Lux. V rámci prohlubování kontaktů byla zmíněna i možnost rozšiřování spolupráce mezi akademickým prostředím v České republice a na Slovensku. Bylo navrženo také společné zasedání Stálé rady i pléna ČBK a KBS. Obě dvě strany vidí velkou možnost zintenzivnění česko-slovenských vztahů na náboženské i společenské úrovni.

převzato z TS ČBK


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.