Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 15. 8. do 21. 8. 2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 15. 8. do 21. 8. 2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

  

V pondělí 15. srpna pokračuje vzdělávací cyklus o památkách UNESCO České dědictví. V 16 hodin nás zámkem v Litomyšli provede Michaela Severová, vedoucí místního Odboru kultury a cestovního ruchu.

Tvůrci cestovatelského seriálu Za obzor z produkce TWR vás v pondělí 15. srpna zvou do Argentiny. O této zemi bude vyprávět Marie Ellen Ružička, česká rodačka, která v jižní Americe strávila mnoho let svého života. Poslouchejte ve 22.30.

Na pojem přirozený porod se zaměříme v dalším prázdninovém Kafemlýnku. Jaké možnosti má v současné době rodící žena? jak pokračuje diskuze o porodech doma? Na tyto i další otázky odpovídali hosté našeho vysílání letos v únoru. Opakujeme v úterý 16. srpna v 9.30.

V úterý 16. srpna v 16.00 představíme herečku Janet Prokešovou, která dělá i klauniádu. Jak to ti klauni dělají, že vždycky každého rozesmějí? Dozvíte se v dětském magazínu Barvínek.

Ve 22.00 naladíte pořad studia Radim, jehož hostem bude humanitární pracovnice a koordinátorka projektu Adopce na dálku, Irena Klimková. Pohovoří  o situaci na Haiti rok a půl po ničivém zemětřesení.

Sochaře Olgu a Miroslava Hudečkovy jsme představili v Magdazínu letos v červnu. Rozhovor reprizujeme ve středu 17. srpna v 9.30

S pořadem ostravského studia navštívíme atraktivní úzkorozchodnou železniční trať z roku 1898 Třemešná ve Slezsku - Osoblaha, spojenou s jízdou parním vláčkem, který vypadá jako hračka na kolejích. Zachytíte ve čtvrtek 18. srpna v deset hodin večer.

O rozpoznávání hranic dobrého a zlého a o tom, co a jak je nám v tom dáno uvažuje Miroslav Kubíček v Rýmování o životě. Relaci TWR vysíláme v pátek 19. srpna v 9.15.

Katechismus katolické církve se věnuje výkladu svátosti manželství. Poslouchat můžete v pátek 19. srpna v 9.30.

O svých pořadech pro děti, i o vznikající pohádkové knížce hovořil ve Všimli jsme si redaktor Proglasu Radek Habáň. Záznam rozhovoru nabídneme v pátek 19. srpna v 16.00.

Kde leží hranice křesťanovy tolerance? Na tuto otázku se pokusí odpovědět Pavel Steiger v pořadu Na sobotní frekvenci Proglasu – v sobotu 20. srpna v 8.00.

Vstávám a pokračuji v cestě – tak zní název cestovního deníku jezuity Františka Lízny z jeho pouti z Fatimy do Santiaga de Compostela. Knížku přiblížíme v Knihovničce Proglasu v neděli 21. srpna ve 13.20.

V aktuálním týdnu vysíláme tyto bohoslužby:

V pondělí 15. srpna v 18 hodin z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě, ve čtvrtek 18. srpna v 18 hodin z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 21. srpna v 9.30 mši svatou z letiště Cuatro Vientos na zakončení Světových dnů mládeže v Madridu.

V rámci světového setkání mládeže ve Španělsku dále zařazujeme přímý přenos mše svaté ze zahájení setkání v úterý 16. srpna ve 20.00, mše svaté v českém národním centru ve středu 17. srpna v 11.40, křížové cesty papeže Benedikta XVI. s mladými – v pátek 19. srpna v 19.30 a přenos slavnostní modlitební vigilie na letišti Cuatro Vientos v sobotu 20. srpna ve 20.30.

Od pondělí 15. srpna vždy ve 21.20 zachytíte Madridský zápisník – souhrn celodenního dění na Světových dnech mládeže.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.