Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

DEN CHARITY 2011 - 27. září


Datum:

Den Charity je celostátní akce Charity ČR u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), který je patronem charitních zařízení.

DEN CHARITY 2011 - 27. září

V době tohoto svátku budou Charity prezentovat své služby široké veřejnosti. Více na www.charita.cz.

Přehled akcí ke Dni Charity v královéhradecké diecézi

Hradec Králové: Výstava „Rozhlédni se kolem sebe, otevři oči, srdce, i dnes můžeš někomu pomoci“. Vernisáž výstavy a vyhlášení výsledků výtvarně literární soutěže pro děti a mládež „Dobrovolníci mění svět“ k Evropskému roku dobrovolníků 2011, které se účastní více než 100 dětí z královéhradeckých škol a škol z blízkého okolí. Doprovodný program: prezentace činnosti Oblastní charity HK, beseda s dobrovolníky „dospěláky“ a kulturní program pro děti 26. 9. ve 14 h v prostorách Královéhradeckého kraje, Hradec Králové (výstava potrvá do 6. 10. 2011). Pořádá: Oblastní charita Hradec Králové. Více na www.charitahk.cz.

Podrobný přehled akcí v královéhradecké diecézi najdete také na webu http://hk.caritas.cz/aktualne/z-regionu/celostatni-kampan-den-charity-2011/

Den otevřených dveří se uskuteční ve Stacionáři sv. Františka v Rychnově nad Kněžnou (27. 9.), v Respitní péči Jindra v Litomyšli (7. 10.) a v zařízení Červánky v Třebosicích u Pardubic, kde proběhne také Den dobrovolnictví (27. 9.). Oblastní charita Červený Kostelec zve širokou veřejnost na Benefiční koncert do Horní Brusnice u Dvora Králové n. L. (24. 9.) a na odbornou konferenci do Červeného Kostelce (24. 9.). Litomyšlská Charita pořádá v Lidovém domě putovní výstavu fotografické soutěže „Můj svět“ (výstava snímků o životě uvnitř i vně Charity v ČR potrvá do konce října) a vyprávění s fotografiemi ze Světových dnů mládeže Madrid 2011 (27. 9.). Zábavným dnem plným her, soutěží, tance a hudby oslavili Den Charity v Ústí nad Orlicí už 10. 9.

Červený Kostelec: Odborná konference UMÍRÁNÍ PATŘÍ K ŽIVOTU pro zdravotnický personál i širokou veřejnost 26. 9. v 10:30 h v Divadle J. K. Tyla, Červený Kostelec. Pořádá: Hospic Anežky České, středisko Oblastní charity Červený Kostelec. Více na www.ochck.cz.

Horní Brusnice u Dvora Králové n. L.: Benefiční koncert MUZIKÁLOVÉ A FILMOVÉ PÍSNĚ v podání sester Martiny a Petry Stříbrné a Šárky Hulíkové, večerem provází Josef Mádle 24. 9. v 19 h v kostele sv. Mikuláše, Horní Brusnice. Pořádají: Domov sv. Josefa Žireč, středisko Oblastní charity Červený Kostelec, Římskokatolická farnost Pecka a Obec Horní Brusnice. Více na www.ochck.cz.

Litomyšl: Mše svatá na poděkování za charitní dílo 27. 9. v 17:45 h v kapli sv. Markéty, Farní úřad Litomyšl (Šantovo nám. 183). Vyprávění a fotografie ze Světových dní mládeže Madrid 2011 27. 9. od 19 h v Lidovém domě, Litomyšl (Bělidla 392). Den otevřených dveří v Respitní pěči Jindra 7. 10. od 10 do 17 h, Respitní péče Jindra, Litomyšl (Dukelská 750). Putovní výstava fotografické soutěže Můj svět září/říjen 2011 v Lidovém domě Litomyšl (Bělidla 392). Pořádá: Farní charita Litomyšl. Více na www.litomysl.charita.cz.

Ústí nad Orlicí: DEN CHARITY Zábavné odpoledne plné her, soutěží, tance a dalších zajímavostí. Hraje country kapela Wejvrat. 10. 9. od 15 h na farní zahradě u kostela Nanebevzetí P. Marie, Ústí nad Orlicí. Pořádá: Oblastní charita Ústí nad Orlicí. Více na www.uo.charita.cz.

Při příležitosti Dne Charity se každý rok uděluje Cena Charity ČR. Letos ji obdrželo 8 zaměstnanců a dobrovolníků, kteří svojí obětavou prací, mimořádným činem nebo dlouhodobou podporou přispěli k rozvoji charitního díla. Celostátní Cenu Charity za královéhradeckou diecézi převzala dětská lékařka a neonatoložka MUDr. Magdalena Chvílová Weberová z Havlíčkova Brodu. Zasloužila se o vznik zdejší Charity před 20 lety a iniciovala vznik mnoha jejích zařízení, zejména pro rodiny a matky s dětmi.

V rámci této kampaně chtějí Charity především „obdarovat“ veřejnost – představit svoji činnost a informovat o poskytovaných službách pro všechny, kteří potřebují pomoc. Akce ke Dni Charity nejsou spojeny s žádnou finanční sbírkou.

O dalších akcích ke Dni Charity více na www.charita.cz a www.hk.caritas.cz.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.