Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zádušní bohoslužba připomene osm let od zavraždění kněze Ladislava Kubíčka


Datum:

Litoměřický biskup Jan Baxant, bude sloužit v sobotu 10. září v jihomoravském Sloupu zádušní liturgii za katolického kněze Ladislava Kubíčka,

Zádušní bohoslužba připomene osm let od zavraždění kněze Ladislava Kubíčka

který byl 11. září 2004 zavražděn na faře v Třebenicích na Litoměřicku.

I letos se poutníci chystají na pěší smírnou pouť, která se každoročně koná na památku zemřelého kněze. „Už poosmé vyjdeme od jeho hrobu na kunštátském hřbitově a budeme putovat krásnou podzimní přírodou, modlit se nohama, ústy a srdcem. Doprovázet nás budou kněží, kteří budou během cesty udělovat svátost smíření," říká MUDr. Marie Svatošová.

Na Ladislava Kubíčka se bude vzpomínat i v Třebenicích - v sobotu 10. září od 17.00 hod. ve zdejším farním kostele Narození Panny Marie při modlitbě růžence a adoraci, zádušní mši svatou bude od 18:00 hod. sloužit R.D. Tomasz Dziedzic. Po ní bude následovat průvod k pamětní desce umístěné na budově fary a modlitba.

MUDr. Ladislav Kubíček (1926 - 2004) byl český katolický kněz a lékař, známá postava české katolické církve 20. století. Jako bývalý lékař - porodník se zasazoval o zrušení povinnosti pro nové gynekology, kteří v rámci atestace museli provést 20 interrupcí, čehož se povedlo docílit. Na vém posledním působišti, třebenické faře, byl při loupežném přepadení 11. září 2004 zavražděn.

převzato z christnet.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.