Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Katolický týdeník připravuje nový web


Datum:

má oslovit mladé čtenáře, změní se téměř vše

Katolický týdeník připravuje nový web

Především oslovení mladých čtenářů, kteří nejsou zvyklý číst tištěná média a jednoduchý přístup k elektronické verzi Katolického týdeníku (KT) slibují nejčtenější české katolické noviny v nové podobě webových stránek, která bude spuštěna v únoru příštího roku. Nový Katyd.cz nabídne vydání dostupné pro počítače, tablety i elektronické čtečky, chybět nebude propojení se sociálními sítěmi ani blogy čtenářů a osobností, informoval magazín ChristNet.cz šéfredaktor týdeníku Antonín Randa.

„Nejde o žádnou "modernizaci starého webu", měníme úplně vše, včetně celé filozofie využití samotných webových stránek. V souvislosti s rozvojem moderních technologií chceme zájemcům poskytnout možnost, aby si týdeník mohli přečíst v elektronické verzi, ve svém počítači, na tabletech apod. Vnímáme současný trend, kdy především mladší generace nestojí tolik o tištěné noviny a časopisy, a tak chceme i KT nabídnout moderním způsobem. Rozšíření se dotkne sociálních sítí, blogů a zájemci o elektronickou verzi předplatného jistě ocení i přístup do archivu KT apod.,“ vysvětluje Randa.

Příprava nového webu bude probíhat v několika etapách, zkušební verze by měla být připravena již v prosinci, potom bude probíhat testování a nejpozději v únoru by měla být spuštěná plně funkční finální verze. Jakou bude nový Katyd.cz přitom mohou ovlivnit i samotní čtenáři, pro které redakce týdeníku připravila dotazník a internetovou diskusi.

Grafiku zpracovává firma, která připravovala také nový vzhled Respekt.cz. „Co se týče uživatelského komfortu, vycházeli jsme především z toho, na co jsou naši čtenáři zvyklí u největších tuzemských portálů a využili zkušeností firmy NET servis, která pro nás nový redakční systém a grafickou koncepci připravuje. Klienty NET servisu byl v nedávné minulosti např. týdeník Respekt, který je Katolickému týdeníku v mnoha atributech blízký a i díky této zkušenosti se tak můžeme vyhnout slepým uličkám a to nosné naopak vhodně aplikovat,“ doplňuje šéfredaktor Randa.

Katolický týdeník není jediné křesťanské médium, která v poslední době reaguje na nové technologické možnosti internetu. Například v červnu letošního roku spustil ze svého iPadu nový internetový informační portál News.va papež Benedikt XVI. a nový vzhled o několik týdnů předtím získal také web vatikánského deníku L'Osservatore Romano.

 

převzato z christnet.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.