Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Charita připravuje nové dobrovolnické programy


Datum:

Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové připravuje pro dobrovolníky další dva nové programy.

Charita připravuje nové dobrovolnické programy

Dobrovolnický program Michael bude zaměřen na pomoc dětem, rodinám a mládeži. V druhém programu Gabriel budou dobrovolníci pomáhat seniorům a lidem se zdravotním postižením.

„Věříme, že dobrovolníci budou mít o nové programy Michael a Gabriel stejně velký zájem jako o náš první dobrovolnický program Rafael, který už půl roku pomáhá cizincům. Zapojilo se do něho již 20 dobrovolníků, kteří pomáhají dětem cizinců s češtinou a přípravou do školy,“ říká Mgr. Zuzana Radoňová z Diecézní charity Hradec Králové, která má na starosti dobrovolnické projekty.

Dobrovolnická agentura poskytuje dobrovolníkům také proškolení, pojištění a další potřebný servis. Informuje zájemce o dobrovolnických příležitostech v organizacích poskytujících sociální služby v okrese Hradec Králové, nabízí průběžné doprovázení nebo zprostředkování dobrovolnické služby v Charitě i v dalších organizacích. Spolupracuje například s Oblastní charitou Hradec Králové, Občanským sdružením Salinger z Hradce Králové, Občanským sdružením Podzámčí z Chlumce nad Cidlinou a Danetou Hradec Králové.

„Pomáháme také neziskovým organizacím, které poskytují sociální služby. Zorganizovali jsme pro ně už dva semináře o dobrovolnictví. Organizacím nabízíme vedle kompletního servisu v oblasti praktického dobrovolnictví také konzultace, supervize a zprostředkování firemního dobrovolnictví,“ pokračuje Mgr. Zuzana Radoňová.

Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové působí v rámci projektu Královéhradeckého kraje „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb s dobrovolníky v Královéhradeckém kraji II“. Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Kontakt: Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové, Velké nám. 37/46, Hradec Králové, tel.: 495 063 165, mobil: 731 402 293, e-mail: dobrovolnici [at] hk.caritas.cz (dobrovolnici[at]hk[dot]caritas[dot]cz).

Více také na www.hk.caritas.cz.

Kontakt:

Jana Karasová

propagace a tisk

tel.: 495 063135, 731 402 274

jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)

www.hk.caritas.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.