Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kasal a Kalousek se seznámí s projekty ledečské farnosti


Datum:

V úterý 27. dubna 2004 kolem páté hodiny odpolední se uskuteční historicky první oficiální návštěva zástupců Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky

Kasal a Kalousek se seznámí s projekty ledečské farnosti

na Děkanském úřadě v Ledči nad Sázavou. Zavítají sem místopředseda poslanecké sněmovny Jan Kasal a předseda rozpočtového výboru Miroslav Kalousek.

Pro návštěvu zdejší farnosti se rozhodli oba poslanci po seznámení s projekty v oblasti záchrany zdejších historických památek, sociální práce, práce s mládeží a podpory handicapovaných dětí. Jedním z hlavních cílů návštěvy bude diskuse o vztahu státu k regionální církevní samosprávě. Místopředseda poslanecké sněmovny Jan Kasal by se rád seznámil i s projektem rekonstrukce zdejšího unikátního interiéru chrámu sv. Petra a Pavla.

O ledečské farnosti jsem toho již hodně slyšel z médií. Především mě zaujala zdejší dobrá spolupráce církve se státními a obecními institucemi při hledání prostředků na opravu historických památek,“ uvedl Kasal k důvodům své návštěvy.

Ledečská farnost patří k největším farnostem Středního Posázaví. Oproti společenskému trendu v České republice zaznamenala v posledních pěti letech mírný nárůst pravidelných návštěvníků bohoslužeb. Celoročně zde dobrovolníci pořádají mnoho společenských a kulturních akcí pro všechny věkové kategorie. Při svých činnostech, jenž jsou určeny pro kohokoliv bez ohledu na jeho náboženské přesvědčení, se snaží o integraci zdravotně postižených a nemocných lidí.

autor zprávy: Tomáš Zdechovský,

tiskový mluvčí ledečské farnosti


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...