Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Po šestnácti letech společně zasedají Rady české a slovenské Charity


Datum:

Ve dnech 3. a 4. října 2011 se na Poutním místě Sv. Hostýn na Kroměřížsku koná společné zasedání Rady Charity České republiky a Rady Slovenské katolické charity.

Po šestnácti letech společně zasedají Rady české a slovenské Charity

Na programu prvního dne (3. 10.) je představení činnosti všech arcidiecézních a diecézních Charit v České i Slovenské republice, specifika jejich práce, organizace a řízení. Pak budou Rady projednávat společná témata spolupráce v oblasti humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, v oblasti společných sociálních a zdravotnických projektů. Prezidenti si vymění zkušenosti v oblasti etiky sociální práce a zkušenosti se zaváděním kodexu pracovníka Charity do praxe.

Po společné mši svaté koncelebrované prezidentem CHČR biskupem Pavlem Posádem a diecéznícmi prezidenty obou Charit, bude večer následovat individuální program výměny zkušeností a navazování pracovních a přátelských kontaktů.

Druhý jednací den (4. 10.) bude věnován oddělenému jednání obou Rad s vlastním programem.


Naposledy se obě Rady setkaly v roce 1995 ve Starém Smokovci pod Vysokými Tatrami. Věříme, že se společné zasedání obou Rad vydaří a že budou obnoveny a navázány nejen pracovní, ale i přátelské kontakty.

Charita Česká republika i Slovenská katolická Charita jsou sdruženy v mezinárodní Caritas Europa a Caritas Internationalis. V minulých letech obě Charity spolupracovaly zejména na poli humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, například na projekty po tsunami v Indonésii a po zemětřesení na Haiti, vypomáhaly si i při rozsáhlých povodních v Čechách, na Moravě i na východním Slovensku.


Radu Charity Česká republika tvoří osm ředitelů a osm prezidentů arcidiecézních a diecézních Charit, ředitel a prezident Charity ČR a dva ředitelé České katolické charity a Řeckokatolické charity. Radu Slovenské katolické charity tvoří osm ředitelů arcidiecézních a diecézních Charit, generální sekretář a prezident SKCH a dva ředitelé Řeckokatolických charit.

Oldřich Haičman, ředitel Charity ČR

Kontakt:

Jan Oulík, Tiskové oddělení Charity ČR, 603 895 984, jan.oulik [at] charita.cz (jan[dot]oulik[at]charita[dot]cz)

Barbora Umancová, Tiskové oddělení Charity ČR, tel. 731598790, barbora.umancova [at] charita.cz (barbora[dot]umancova[at]charita[dot]cz)
 


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.