Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na Slovensku otevřela pobočku katolická tisková agentura SIR


Datum:

Na Slovensku otevřela svou pobočku italská tisková agentura SIR Evropa.

Na Slovensku otevřela pobočku katolická tisková agentura SIR

Z Bratislavy, kde sídlí, začala od září pokrývat události týkající se dění v Katolické církvi a náboženského života v oblasti střední a východní Evropy.

Tisková agentura SIR Evropa vznikla v roce 1998, sídlí v Římě a Bratislava je po Bruselu jeho druhou pobočkou. „Chceme rozšířit evropské povědomí, týkající se náboženského dění ve východní části kontinentu a nabízet kvalitní zpravodajský servis. Věříme, že spolupráce se bude úspěšně rozvíjet,“ uvedl ředitel SIR Evropa Paolo Bustaffa a dodal, že bratislavská pobočka v současnosti zahájila mapování církevních událostí na Slovensku, v České republice, Maďarsku, Ukrajině a Bělorusku, a poskytuje zpravodajský a publicistický servis v italském a anglickém jazyku.

O záměru vytvořit pobočku ve slovenském hlavním městě rokovali už na začátku února na neformálním pracovním zasedání zástupci italské tiskové agentury s představiteli Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) a Tiskové kanceláře Konference biskupů Slovenska. Nová pobočka sídlí na ulici Kapitulská 16 v Bratislavě. Bližší informace o její činnosti je možné získat prostřednictvím e-mailu danka [at] agensir.eu (danka[at]agensir[dot]eu), nebo přímo na její internetové stránce: www.agensir.it.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.