Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Konference v Litomyšli představí německý model plánování péče o seniory


Datum:

18. - 21. října 2011.

Konference v Litomyšli představí německý model plánování péče o seniory

„Individuální práce se seniory v sociálních službách“ bude hlavním tématem konference s mezinárodní účastí, která proběhne 18. až 21. října 2011 v Litomyšli v Hotelu Zlatá hvězda.

Konferenci pořádá Diecézní katolická charita Hradec Králové pod záštitou Pardubického kraje a jejím cílem je představit německý model plánování péče o seniory podle Prof. Moniky Krohwinklové. Jde o závěrečnou vzdělávací akci v rámci projektu mezinárodní spolupráce s názvem „Profesionální pečovatelé“, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Jeho realizaci zajišťuje Diecézní katolická charita Hradec Králové. Partnery projektu jsou Slovenská katolická charita Bratislava, Diecézní charita Würzburg (Německo) a Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc.

Konference se zúčastní na 80 pracovníků Charit a dalších poskytovatelů sociálních služeb pro seniory z ČR a Slovenska. V Německu již osvědčený a nejrozšířenější model plánování péče o seniory podle Prof. Krohwinklové zde představí její blízká spolupracovnice a certifikovaná poradkyně Susanne Rieckmann a další zástupci z Německa. V rámci doprovodného programu budou mít účastníci také možnost navštívit několik charitních zařízení - AC dílny v Poličce, Denní stacionář v Chotovicích a Respitní péči Jindra v Litomyšli...

Více zde.

Podrobný program konference.

Jana Karasová
propagace a tisk
Diecézní charita Hradec Králové
tel.: 495 063 135
e-mail: jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz
)
web: www.hk.caritas.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.