Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Návštěva otce biskupa v Heřmanově Městci


Datum:

Biskup Jan Vokál slavil na 1. neděli adventní mši sv. ve farnosti sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci.

Návštěva otce biskupa v Heřmanově Městci

"Jsem rád, že mohu začít nejen advent ale i celý nový církevní rok, zde u vás ve vaší farnosti společným slavením eucharistie," zaznělo z úst biskupa Vokála na úvod celé bohoslužby.

Následovalo požehnání nejen velkého farního adventního věnce, ale také téměř třiceti věnců, které si přinesli farníci. V průvodu s obětními dary přinesly malé děti nástěnku s adventními kapkami, na které budou v průběhu celého adventu zaznamenávat svá adventní předsevzetí. Po závěrečném požehnání a liturgickém průvodu se ještě asi na 20 minut otec biskup vrátil mezi farníky v kostele, krátce se jim představil a následně odpověděl na několik dotazů farníků. Ty směřovaly jak k hodnocení dojmů z prvního půl roku služby v naší diecézi, tak i k jeho koníčkům, vztahu ke kybernetice či otázce otevření beatifikačního procesu P. Toufara. Celá beseda se nesla ve velmi příjemné a neformální atmosféře, přesně v duchu pastýřského vztahu plynoucího z biskupské služby.

Ná závěr se otec biskup neformálně pozdravil s farníky a prohlédl si adventní farní minitrh vánočních drobností, který naši farnost provází tradičně po všechny čtyři adventní neděle a jehož výtěžek je věnován na farní konto Adopce na dálku, které slouží pro podporu našich čtyř adoptovaných dětí. Dle ohlasů farníků se návštěva otce biskupa ve farnosti vydařila a mnozí tak již vědí, kdo to onen Jan Vokál je.

Marek Výborný


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.