Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dárek do života


Datum:

pomáhá nemocným roztroušenou sklerózou

Dárek do života

Na začátku prosince byl spuštěn nový webový portál www.darekdozivota.cz, který má prodejem dárkových certifikátů pomoci nemocným roztroušenou sklerózou v Domově sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové nad Labem. Domov sv. Josefa je jediné lůžkové zařízení v České republice pro lidi nemocné tímto závažným neurologickým onemocněním a shodou okolností slaví v těchto dnech své 10. výročí založení. V současné době má Domov kapacitu 42 lůžek a poskytuje tři typy pobytů: zdravotní, odlehčovací a přechodný.

Prodej dárkových certifikátů není u nás nijak výjimečný, můžeme se s ním setkat i u jiných organizací, které se zaměřují na pomoc druhým. Přesto tento projekt v něčem jedinečný je. Nabízí totiž přímé navázání kontaktu mezi dárcem a obdarovaným. A tak přináší radost lidem v Domově hned dvakrát. Jednak hodnotou svého daru a pak také zasláním vzkazu či pozdravu od dárce. Navíc dárce může do pozdravu vepsat kontakt na sebe a umožnit tak lidem v Domově pozdrav opětovat.

Do darování certifikátu se navíc může zapojit i někdo další, komu dárce věnuje, jako svůj neobvyklý dárek, tento certifikát.Tento obdarovaný pak může poslat pozdrav někomu z Domova sv. Josefa.

A tak si to nakonec shrňme.Dárce má radost, že udělal dobrou věc a koupil netradiční dárek pro svého blízkého. Někdo blízký má radost, že dostal neobvyklý dárek a ještě mohl napsat pozdrav do Domova sv. Josefa. A lidé v Domově mají radost, že byli obdarováni a ještě dostali nějaký vzkaz. A co teprve, když klient odpoví na pozdrav dárci? Nebude mít tento dárce znovu radost?

Zapojte se i Vy, abyste věděli, kolik radosti může přinést (ne)obyčejný dárkový certifikát…!


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.