Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kanonické právo – možnost postgraduálního studia – nabídka


Datum:

Biskupství brněnské od akademického roku 2012 zamýšlí zprostředkovat distanční čtyřleté postgraduální studium kanonického práva

Kanonické právo – možnost postgraduálního studia – nabídka

na Fakultě kanonického práva katolické univerzity v Lublinu (Polsko).

Úspěšným absolventům, kteří splní požadavky fakulty a složí licenciátní zkoušku podle kanonických norem bude přiznán titul licenciáta kanonického práva (ICLic) na papežské univerzitě, který může být nostrifikován podle zákonů ČR.

Zájemci o studium zprostředkované Biskupstvím brněnským se koncem května 2012 podrobí přijímacím zkouškám, které bude organizovat Biskupství brněnské. Cílem této zkoušky bude zejména ověření motivace ke studiu a doložení doporučení místního biskupa. Studium bude organizováno jako distanční, přednášky budou probíhat v Duchovním centru Vranov u Brna (http://dc-vranov.cz), a to asi 3x během dvou měsíců. Každé studijní setkání bude trvat zpravidla 3 nebo 4 dny. Vyučovacím jazykem bude polština, studenti však budou moci skládat zkoušky v češtině (slovenštině), písemné práce včetně diplomových budou moci být vyhotoveny rovněž v těchto jazycích. Zkoušky se budou skládat v Duchovním centru Vranov u Brna, ale některé i v Lublinu. Základní cena studia, jíž student platí přímo Fakultě kanonického práva v Lublinu, je asi 2.000 zlotých za jeden semestr (asi 12.000 Kč). Mimo tohoto studijního poplatku bude student povinen se podílet na úhradě cestovních a ubytovacích nákladů přednášejících. Jejich výše bude záviset na celkovém počtu studentů.

Zájemci o studium, kteří neabsolvovali předchozí magisterské studium teologie či příbuzných studijních oborů, mohou být přijati ke studiu kanonického práva, ale v průběhu studia si musí potřebné teologické znalosti doplnit a složit předepsané zkoušky před závěrečnou zkouškou z kanonického práva.

Termín pro podání přihlášek je do konce měsíce dubna roku 2012. Přihlášku si můžete stáhnout na webových stránkách Diecézního církevního soudu (http://www.biskupstvi.cz/cirkevnisoud) a zašlete ji na adresu: Diecézní církevní soud, Petrov 5, CZ – 601 43 Brno.

Pro další informace se obraťte na S. M. ICLic. Agnieszku Roszkowskou, PDDM, sekretářku pro studijní záležitosti postgraduálního studia církevního práva v Brně, e-mail: akademie.prava [at] gmail.com (akademie[dot]prava[at]gmail[dot]com).

Mons. Karel Orlita, soudní vikář,

biskupský delegát pro postgraduální

studium církevního práva v Brně


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.