Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

NET FOR GOD


Datum:

Setkání jednotlivých skupinek v královéhradecké diecézi v roce 2012.

NET FOR GOD

NET FOR GOD odpovídá na vizi neviditelného kláštera opata Paula Couturiera (francouzský kněz, který založil týden modliteb za jednotu křesťanů): …"bude-li se každý čtvrtek večer (na památku Zeleného čtvrtku) setkávat stále větší množství křesťanů různých vyznání, vytvářející tak nekonečnou síť obklopující zemi, jakýsi rozsáhlý neviditelný klášter, kde se všichni připojí ke Kristově modlitbě za jednotu, nebude to snad úsvit jednoty křesťanů na zemi? Není to právě takový postoj upřímného, hlubokého, horlivého duchovního nasazení, který Otec očekává, aby se mohla uskutečnit viditelná jednota?"

NET FOR GOD (NFG) vznikl na světovém setkání mládeže v roce 2000 v Římě a dnes je přítomen ve více než čtyřiceti zemích světa. Je úzce napojen na Komunitu Chemin-Neuf (viz. www.chemin-neuf.cz). Jednotliví účastníci se rozhodují k pravidelné modlitbě a naslouchání Bohu, k formaci na víkendech NFG popř. jiné formaci. Setkávání v malých skupinkách má všude na světě podobný průběh: po shlédnutí filmu na DVD následuje diskuse nad filmem, společná modlitba, někdy i společná večeře a další čas na vzájemné povzbuzení ve víře.

Informace: Komunita Chemin Neuf, Školní 1, 252 67 Tuchoměřice, tel: 220 199 441-2 nebo 722 665 350, www.chemin-neuf.cz/akce.

Harmonogram setkání v roce 2012


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.