Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemřel P. ThDr. František Hašek


Datum:

emeritní kanovník Katedrální kapituly při chrámu Svatého Ducha v Hradci Králové, bývalý farář v Černíkovicích, senior diecézního presbyteria

Zemřel P. ThDr. František Hašek

Zemřel ve středu 21. prosince 2011 v kněžském domově ve Staré Boleslavi provázen modlitbou společenství kněžských spolubratří a řeholních sester.


Narodil se 25. listopadu 1915 v Bližňovicích, farnost Hrochův Týnec. Po studiích na Arcibiskupském gymnáziu v Praze a v kněžském semináři v Hradci Králové přijal kněžské svěcení na slavnost sv. Petra a Pavla roku 1939 v katedrále Svatého Ducha z rukou biskupa Dr. Mořice Píchy. Osm let působil jako kaplan ve svatodušním chrámu v Hradci Králové. Od srpna 1947 až do odchodu do důchodu vedl duchovní správu farnosti Černíkovice a později i ve Voděradech.
 

Rozloučíme se s ním při bohoslužbách ve čtvrtek 29. prosince 2011 v kostele Povýšení sv. Kříže v Černíkovicích v 9.30 hodin a odpoledne téhož dne v kostele sv. Martina v Hrochově Týnci ve 14.00 hodin, kde slavil před 72 lety svou primici. Jeho tělo pohřbíme do kněžského hrobu v Hrochově Týnci.

parte

Vzpomínka Josefa Kráma na P. Františka Haška


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.