Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hokejisté zápasí o biskupský pohár


Datum:

V Pardubicích vznikla KAHL - křesťanská amatérská hokejová liga

Hokejisté zápasí o biskupský pohár

Od letošního podzimu nemusí hokejoví fans z Pardubic sledovat pouze výsledky svého extraligového zástupce HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ve městě perníku totiž vznikla zbrusu nová hokejová liga. S netradičním nápadem přišlo na začátku roku po jednom z přátelských utkání s farním

týmem z Poličky několik hráčů pardubického sdružení Piksla. Spojila se letitá touha Ondřeje Svačinky po partě hokejových nadšenců, kteří by spolu na amatérské úrovni tu a tam odehráli nějaký ten mač, spolu s podnikavým duchem Luboše Sedláka, který navrhl rozšířit přátelská utkání i na celky dalších farností.

Název KAHL (křesťanská amatérská hokejová liga) může odkazovat k daleko známější profesionální soutěži převážně ruských týmů – Kontinentální lize. „Už nevím, kdo ten název vymyslel, ale je pravda, že se snadno pamatuje. V sezóně 2011–2012 hraje ligu 5 týmů, což představuje přibližně 60 aktivních hráčů. Kromě pardubické Piksly, smíšeného pardubicko – chrudimského týmu Klofani v ní nalezneme mužstvo hradeckých vysokoškoláků Salaš, klub Zilvar z Rychnova nad Kněžnou a tým ŘKF Polička,“ vypočítává účastníky manažer soutěže Luboš Sedlák. Herní schéma volně kopíruje obvyklé ligové zvyklosti. V základní části se pět týmů střetne dle rozlosování tak, aby každý odehrál 2 domácí a 2 venkovní utkání. Následuje play – off, ve kterém se spolu střetnou první tým základní části se čtvrtým a druhý tým se třetím. Následuje utkání o třetí místo, ve kterém se střetnou oba poražené celky z play – off a fi nále, které odehrají vítězná mužstva. Soutěž bude probíhat po celou zimu a na finále se mohou diváci těšit v březnu. Svou podporu projevil KAHL také královéhradecký biskup Jan Vokál, který soutěži věnoval pohár pro vítěze. „Do příštích let jsme samozřejmě otevřeni rozšíření soutěže. Záleží kolik farností či společenství dokáže sestavit svoje týmy,“ uzavírá Luboš Sedlák. Více informací a výsledkový servis naleznete na www.kahl.cz.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.