Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka 2012


Datum:

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá Charita ČR v celostátním měřítku již podvanácté. Koledující skupinky tří králů budete potkávat v době od 1. do 14. 1. 2012.

Tříkrálová sbírka 2012

Královéhradeckým koledníkům požehná otec biskup Mons. JUDr. Ing. Jan Vokál, JU.D. v pátek 6. ledna v 8 hodin v katedrále Sv. Ducha.

Tříkráloví koledníci putují dům od domu a přinášejí lidem radostnou zprávu o příchodu Boží lásky na svět skrze narození Ježíše. Přitom prosí o dar na pomoc lidem v nouzi. Koledníci Charity vybírají fi nanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem koledníka.

Výtěžek sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí. V Hradci Králové a okolí budou občané přispívat na podporu Poradny pro oběti domácího násilí a lidi v nouzi, domácí hospicové péče a Střediska rané péče Sluníčko. Na Pardubicku budou koledníci prosit o dar na podporu střediska odlehčovacích služeb Červánky, mateřských center a dalších služeb, na Ústeckoorlicku na podporu Centra pro děti a mládež a další charitní projekty. V Červeném Kostelci budou koledníci vybírat příspěvky například na zdravotnické a technické vybavení Hospice Anežky České. Na Havlíčkobrodsku budou moci lidé podpořit například Středisko rané péče a Mateřské centrum Zvoneček, na Kutnohorsku Chráněné dílny, dostavbu Denního centra pro seniory Atrium a další služby.

Informace o dalších záměrech Charit a doprovodných akcích sbírky v naší diecézi najdete na webových stránkách www.hk.caritas.cz. Aktuální průběh Tříkrálové sbírky 2012 v celé ČR můžete sledovat také na www.trikralovasbirka.cz a www.charita.cz.

Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou a dobrovolnickou akcí v ČR. Její realizace by však nebyla možná bez vzájemné spolupráce Charit a farností při její organizaci. Děkujeme, že se koledníci z vašich farností opět vydají na pouť za „světlem dobrých skutků“ a věříme, že jich bude zase mnoho...

Až potkáte tři krále, kteří se prokáží pověřením Charity Česká republika, otevřete jim nejenom dveře, ale také svá srdce...

Děkujeme vám!

Do sbírky lze přispět také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru: DMS KOLEDA na číslo 87777 anebo bankovním převodem nebo poštovní poukázkou na konto: 66008822/0800 u České spořitelny.

Pomoci můžete také sledováním TŘÍKRÁLOVÉHO KONCERTU v neděli 8. 1. 2012 od 18 hodin na ČT 1.

Účinkují Hradišťan, Václav Neckář, No name, Debbi, Martin Harich, moderují Martina Kociánová a na dálku Jan Čenský.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.