Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vychází lednové číslo IKD


Datum:

První číslo roku 2012 jistě zaujme novou grafickou podobou.

Vychází lednové číslo IKD

Doufáme, že nynější výsledek je posunem kupředu a jako čtenáři s ním budete spokojeni. Podobně jako v případě ankety uveřejněné v listopadovém čísle, uvítáme Vaše ohlasy na novou tvář měsíčníku.

Z hlediska obsahu nedochází k výrazným změnám, podobně jako v minulém roce naleznete tipy na knižní novinky z křesťanských nakladatelství, aktuality z dění v diecézi, zprávy z biskupství a pozvánky na duchovní, kulturní a společenské akce pořádané pastoračními centry biskupství a dalšími subjekty.   

Stejně tak zůstává zachován tematický blok. V lednovém čísle je zaměřený na Boženu Němcovou, spisovatelku, jejíž 150. výročí úmrtí si budeme připomínat v druhé půlce měsíce. O významu a životě jedné z nejznámějších českých autorek jsme hovořili s Milanem Horkým, ředitelem Muzea Boženy Němcové v České Skalici.

Jistou novinku představují zamyšlení P. Radka Martinka nad symbolikou křesťanských kostelů. Na cyklus představování vikariátů královéhradecké diecéze volně navazuje seriál nazvaný Na návštěvě, kde se budeme věnovat jednotlivým farnostem. Na úvod představíme společenství v Lanškrouně.  

Příloze Charitní listy dominují informace o Tříkrálové sbírce 2012, ale dozvíte se také o činnosti Stacionáře sv. Františka v Rychnově nad Kněžnou a další zajímavosti.  


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.