Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Studia pro chrámové varhaníky


Datum:

V příštím akademickém roce budou na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové opět otevřeny studijní obory hry na varhany,

Studia pro chrámové varhaníky

které se věnují především formaci chrámových varhaníků a sbormistrů.

Jedná se o studijní obor Specializace v pedagogice - Sbormistrovství chrámové hudby. Toto studium je určeno pro chrámové varhaníky, sbormistry a zpěváky.

Druhým oborem je pak studijní obor Specializace v pedagogice - Hra na nástroj a sólový zpěv se zaměřením na vzdělávání – hra na varhany, které je určeno pro chrámové varhaníky a pro budoucí učitele hry na varhany na ZUŠ, studuje se v pevné kombinaci s oborem Hudební kultura se zaměřením na vzdělávání a jeho absolventi pak mají možnost navazujícího magisterského studia hry na varhany a učitelství Hv na SŠ.

Výhodou studia je, že výuka hry na varhany a cvičení studentů probíhají na 2 nových dvoumanuálových píšťalových varhanách umístěných přímo na UHK.

Bližší informace a požadavky k přijímacím zkouškám naleznete na: http://www.uhk.cz/pdf eventuelně kontaktujte e-mail: frantisek.vanicek [at] uhk.cz (frantisek[dot]vanicek[at]uhk[dot]cz)  či tel.: 602 833 165.

František Vaníček


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.