Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kurz přípravy snoubenců na manželství


Datum:

Kurz je především určen pro „snoubenecké“ páry, tj. pro konkrétní páry s vážnější známostí, ale mohou se ho účastnit i páry, které spolu zatím jen tzv. chodí.

Kurz přípravy snoubenců na manželství

Kurz je tedy určen všem partnerským dvojícím, které se zajímají o to, jak využít čas známosti i jaké jsou rozdíly mezi mužem a ženou, kteří se chtějí dozvědět něco víc o sobě, o partnerovi, o komunikaci a o vztazích mezi partnery, o konfliktech a jejich řešeních, o výchově dětí, o hospodaření v rodině a pod.

Kdy se připravovat?

Kurz zahrnuje 8 -10 setkání. Jednotlivá setkání probíhají dle předem daného harmonogramu nebo dle společné dohody všech účastníků zpravidla jednou týdně nebo jednou za čtrnáct dní. Z tohoto důvodu je nutné počítat s tím, že bezprostřední příprava může trvat bezmála tři až čtyři měsíce a někdy i déle. Vzhledem k tomu, že v Hradci Králové a v Pardubicích probíhají kurzy pouze v jarních a podzimních měsících, je třeba s těmito termíny, časovými intervaly a dobou přípravy předem a včas počítat.

Absolventi po ukončení celého kurzu obdrží certifikát s potvrzením o jeho absolvování.

Kdy a kde se na kurz hlásit?

Na kurz se můžete přihlásit kdykoliv během celého roku, nejlépe písemně, na adrese crhk [at] bihk.cz (crhk[at]bihk[dot]cz) nebo telefonicky na čísle 466 652 332 a 495 063 430. V případě potřeby a většího zájmu lze domluvit přípravu i jinde, než v Hradci Králové a v Pardubicích. Přípravu dle poptávky běžně zajišťujeme např. v Rychnově nad Kněžnou a lze ji zajistit i v Náchodě nebo po dohodě a za určitých podmínek kdekoliv na území královéhradecké diecéze.

  


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.