Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Formačně-vzdělávací program AKTIVAN pro animátory seniorů


Datum:

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové pořádá druhý ročník formačně-vzdělávacího programu Aktivan,

Formačně-vzdělávací program AKTIVAN pro animátory seniorů

který je určen animátorům seniorů farností královéhradecké diecéze již působícím v oblasti pastorační péče o seniory, pracovníkům charitních i jiných zařízení pro seniory věnujícím se pastorační práci a také novým zájemcům o pastorační práci se seniory.

Program se skládá ze dvou bloků, během nichž budou probrána následující témata: Pastorační péče o seniory jako prostředek lásky a porozumění, Místní církev a její představení, Pastorační péče o seniory v královéhradecké diecézi, Základy průvodcovství na poutních cestách, Pastorační práce animátora s aktivními a nemocnými seniory, Jak pracovat s emocemi, Tvořivé a pohybové aktivity pro seniory.

Formačně-vzdělávací program si klade za svůj cíl prohloubit vědomosti stávajících animátorů seniorů a pomoci jim ke kreativnímu a smysluplnému přístupu v rámci vedení seniorských společenství. Novým animátorům seniorů má poskytnout snazší orientaci při zahajování vlastní činnosti.

Termíny jsou následující:

I. blok: 22. 3. 2012

II. blok: 19. 4. 2012

Program se koná v Hradci Králové v Novém Adalbertinu a je zdarma. Zájemci z farností, charitních zařízení i jiných organizací se mohou hlásit na níže uvedených kontaktech. Účastníci, kteří absolvují oba bloky, obdrží závěrečný certifikát. Uzávěrka přihlášek je 15. 3. 2012.

Navazující aktivitou na program je tématické setkání v Janských Lázních v termínu 17. – 21. 5. 2012 s uzávěrkou přihlášek 4. 5. 2012.

Kontakt, informace, přihlášky:

Biskupství královéhradecké – Diecézní centrum pro seniory, Velké náměstí 35, 500 01 Hradec Králové, tel.: 495 063 661, emaily: cepelkova [at] bihk.cz (cepelkova[at]bihk[dot]cz )nebo animatori [at] bihk.cz (animatori[at]bihk[dot]cz), web: www.dcshk.cz, www.animatori.cz

leták


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.