Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka studia na Teologické fakultě Jihočeské univerzity


Datum:

Naše fakulta vyhlásila první kolo přijímacího řízení ke studiu v příštím akademickém roce začínajícím v září 2012.

Nabídka studia na Teologické fakultě Jihočeské univerzity

Podobně jako v minulém roce, i v tom současném se na Vás obracím s následující prosbou: Naše fakulta vyhlásila první kolo přijímacího řízení ke studiu v příštím akademickém roce začínajícím v září 2012. Máme velký zájem na tom, aby u nás studovali vysoce motivovaní lidé, kteří si chtějí osvojit nebo prohloubit své znalosti v oblasti křesťanství. Prosím Vás o zprostředkování naší nabídky těm z Vašich farníků nebo Vám do duchovní péče svěřených lidí, kteří by podle Vašeho názoru mohli mít o studium zájem.

Studium je možné v denní i dálkové formě. Je vhodné tedy nejen pro mladé lidi, ale i pro lidi zralejší, kteří si zejména v dálkovém studiu kupř. doplňují kvalifikaci pro svůj profesní život nebo studium na Teologické fakultě berou jako možnost k prohloubení svého duchovního života. Konkrétní obor si uchazeč o studium vybírá podle svého stávajícího nebo budoucího profesního zaměření, popřípadě podle svého zájmu.

Na naší Teologické fakultě je možné studovat bakalářské, magisterské nebo doktorské studijní obory. Kromě studijního oboru Teologie a Teologie služby také další, které z teologie čerpají – Sociální a charitativní práci, Etiku v sociální práci, Pedagogiku volného času, Humanistiku, Filosofii nebo Náboženskou výchovu a etiku. V oblasti postgraduálního studia je možné získat licenciát z teologie (po předložení licenciátní práce) nebo zahájit řádné doktorské studium zaměřené na oblasti systematické teologie, církevních dějin, praktické teologie, teologické antropologie, teologické etiky a církevního práva.

Teologická fakulta nabízí také řadu zajímavých kurzů tzv. celoživotního vzdělávání (CŽV) v oblastech teologie, filosofie, sociální práce a pedagogiky. Jejich délka je od několika týdnů až po jeden rok. Absolvent kurzu obdrží certifikát Jihočeské univerzity, který může být použit i jako doklad o zvýšení kvalifikace pro zaměstnavatele.

Přihláška na bakalářské nebo magisterské studium musí být podána nejpozději do 15. března 2012, do doktorského studia do 30. dubna 2012. Další informace jsou k dispozici na internetových stránkách fakulty www.tf.jcu.cz (sekce „Pro uchazeče), popřípadě je možné zavolat na studijní oddělení, tel.: 389 033 504.

ThDr. Rudolf Svoboda, Th.D.

proděkan TF JčU České Budějovice


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.