Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dobrovolnická agentura v nových prostorách


Datum:

Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové se v prvním únorovém týdnu přestěhovala do větších prostor v budově YMCA v Šafaříkově ul. 666/9 (1. patro).

Dobrovolnická agentura v nových prostorách


„Dobrovolníci tu mají kvalitnější zázemí a lepší vybavení. Nové prostory v centru Hradce Králové jsou také snadno dostupné“, říká Mgr. Zuzana Radoňová z Dobrovolnické agentury. V současné době agentura nabízí tři dobrovolnické programy, do kterých je zapojeno celkem 34 dobrovolníků. „Největší zájem je o dobrovolnický program Rafael na pomoc cizincům a programy na pomoc dětem a mládeži. Aktuálně například hledáme dobrovolníky pro práci s dětmi do středisek hradeckého Občanského sdružení Salinger a potřebujeme také dobrovolníky pro práci se seniory v chlumeckém Domově V Podzámčí“, informuje koordinátorka dobrovolníků Mgr. Tereza Štaudová z Dobrovolnické agentury.


Dobrovolnická agentura pomáhá čím dál většímu počtu lidí využívajících sociální služby. Zaměřuje se na dobrovolnickou práci s imigranty, dětmi a mládeží, seniory a lidmi se zdravotním postižením. Dobrovolníkům poskytuje také proškolení, pojištění a další potřebný servis. Informuje zájemce o dobrovolnických příležitostech v organizacích poskytujících sociální služby v okrese Hradec Králové, nabízí průběžné doprovázení nebo zprostředkování dobrovolnické služby v Charitě i v dalších organizacích. Spolupracuje například s Oblastní charitou Hradec Králové, Občanským sdružením Salinger a s Danetou z Hradce Králové, s Domovem V Podzámčí a Občanským sdružením Podzámčí z Chlumce nad Cidlinou.


Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové působí v rámci projektu Královéhradeckého kraje „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji II“. Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Nový kontakt: Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové, Šafaříkova 666/9, Hradec Králové (budova YMCA – 1. patro), tel.: 495 582 966, mobil: 731 402 293, e-mail: dobrovolnici [at] hk.caritas.cz (dobrovolnici[at]hk[dot]caritas[dot]cz).


Více informací najdete v tiskové zprávě a také na www.hk.caritas.cz.
 

Jana Karasová
propagace a tisk
Diecézní charita Hradec Králové
tel.: 495 063 135
e-mail: jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)jana.karasova [at] hk.caritas.cz (
)
web: www.hk.caritas.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.