Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hradec Králové – olympijské město


Datum:

V posledním březnovém týdnu se v Hradci Králové uskuteční celostátní kolo 61. ročníku Matematické olympiády – soutěže pro studenty středních škol.

Hradec Králové – olympijské město

Slavnostní zahájení se odehraje v neděli 25. března večer v Novém Adalbertinu za účasti mnoha vzácných hostů z řad představitelů společenského a politického života i odborné veřejnosti.

Následně se ve dvou soutěžních dnech (od 26. do 27. března) utká o postup do mezinárodní soutěže v Argentině 45 nejlepších řešitelů krajských kol v kategorii A (matematika). Tato část klání se koná na Biskupském gymnáziu Bohuslava Balbína. Ve středu 28. března dopoledne pak budou vyhlášeny výsledky. Pro soutěžící a opravující je připraven i zajímavý program pro chvíle odpočinku – prohlídka města, výlet na Kuks a představení Jánošík v divadle Drak.

Nejlepších 30 mladých programátorů, řešitelů kategorie P, bude pak hostit od středy 28. března do pátku 30. března Univerzita Hradec Králové. Pro řešení praktických úloh se využijí moderní počítačové učebny na Fakultě informatiky a managementu UHK. Vyhlášení výsledků je plánováno na pátek 30. března odpoledne. Také v této části soutěže čeká na účastníky doplňkový program v podobě prohlídky města, exkurze na FIM a návštěvy Aquacentra.

Matematickou olympiádu zaštiťuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Jednota českých matematiků a fyziků a Matematický ústav Akademie věd České republiky.

Spolupořadateli soutěže v Hradci Králové jsou Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína a Univerzita Hradec Králové. Finanční podporu poskytli: ČEZ, Královéhradecký kraj, Statutární město Hradec Králové, STAKO stavební firma a ASC HB a.s..


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.