Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na neděli Dobrého Pastýře vyjíždějí bohoslovci do farností ve svých diecézích


Datum:

V neděli 29. dubna - na 4. neděli velikonoční – se připomíná tzv. neděle Dobrého Pastýře.

Na neděli Dobrého Pastýře vyjíždějí bohoslovci do farností ve svých diecézích

Tím končí týden modliteb za duchovní povolání, a jak jsem zaznamenal velice zajímavou myšlenku, je velice potřebné se také modlit za rodiny, okolí a lidi kolem těchto „povolaných“, aby jim byli nápomocní a pomohli jim překonat strach, dodali odvahy a dobře je vedli. Aby tito mladí měli kolem sebe dobré duchovní vůdce a kolem těch, kteří slyší hlas Pána, byli lidé, kterým by se mohli svěřit… V dokumentu 13. komnata kardinála Miloslava Vlka, kterou nedávno odvysílala ČT, říká otec kardinál Miloslav, že kvůli tomu, že neměl komu říct to, co cítil, odsouval toto své volání a povolání ke kněžství…

Seminaristé jedou na tuto neděli, většinou na celý víkend do farností českých a moravských diecézí. V olomouckém semináři se rozdělování ujal vicerektor P. Jiří Kupka. V pražském semináři dal otec rektor seminaristům „volnou ruku“, a tak jsme sami hledali vhodné farnosti, kde bychom mohli snad místní farní společenství povzbudit a být ku pomoci duchovnímu správci. Jedinou podmínkou bylo, že by to neměla být farnost, odkud pocházíme.

V pražském semináři je tento rok 33 kluků z pěti českých diecézi a jedeme do farností svých diecézí po dvou až pěti. Navštívíme tedy celkem 10 farností v českých diecézích. Všech pět litoměřických bohoslovců jede do farnosti Litvínov, všichni tři pražští bohoslovci jedou do farnosti Hrádek u Vlašimi, královéhradeckých bohoslovců je 13 a rozdělili se do těchto farností: Rychnov nad Kněžnou, Polička, Studenec u Horek a Česká Třebová, jedna skupinka plzeňských bohoslovců jede do Chebu apod.

V těchto farnostech se budeme účastnit mší svatých, někteří z nás se setkají s lidmi na faře, někteří se zúčastní společenství mládeže, Večeru mladých ve vikariátu, ministrantských schůzek, dětských setkání, někteří se budou modlit při adoraci, breviáři apod.

Je před námi pěkný, ale i náročný víkend, budeme vděční i za Vaše modlitby, jsou pro nás moc a moc důležité!!!

S těmi, s kterými se nesetkáme osobně, bychom chtěli touto cestou poděkovat za Vaši podporu a modlitby!

Jenda Lukeš, 1. ročník


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.