Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 7. 5. do 13. 5. 2012


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 7. 5. do 13. 5. 2012

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Noční linkou v pondělí 7. května provází reverend Jaroslav Kratka. Od 22.30 se můžete připojit k diskuzi na téma Rodiče si sice nevybíráme, ale rodiče si vybrali nás.

Proč Bůh neodpovídá na naše volání? Kolikrát jsme museli čelit této otázce? Opravdu ale nepřichází žádná odpověď? Nad tím přemýšlí Lída Hojková, redaktorka TWR, v Tiché poště v úterý 8. května v 9.15.

Zpěvák z Bretaně, sběratel lidové slovesnosti a písní propagátor bretonského jazyka Yann Fañch Kemener a violoncellista Aldo Ripoche přijali pozvání do hudebního deníku Jak se vám líbí. V úterý 8. května v 19.15 budou hovořit s redaktorem Milanem Tesařem mimo jiné o historii i aktuální situaci bretonštiny a bretonské kultury.

Princezně Marušce ze Zlatého království je doručena od neznámého ctitele přenádherná růže. Když chce k růži přivonět, nešťastnou náhodou se píchne o trn, který je otrávený. Maruška umírá. Kdo ji zachrání? Poslouchejte další díl pohádkového seriálu Než zazvoní zvonec ve středu 9. května od 16.00.

Ve Folklorním okénku se ohlédneme za minulými ročníky soutěže dětských a mladých zpěváků lidových písní Zpěváček, kterou pořádá Folklorní sdružení ČR. Letos se koná ve Velkých Losinách již 18. ročník. Poslouchejte ve středu 9. května v 16.55.

Pořad Hrajte, kapely! přinese 10. května melodie a písně z nového alba dechové hudby Hanačka z Břestu, které nese název "Potěšíš, písničko!". Autory jsou převážně známí moravští skladatelé a také umělecký vedoucí Hanačky Miroslav Bureš. Poslouchejte v obvyklém čase od 16.55.

Lze vůbec nějak "zamezit" mnohdy negativnímu vlivu médií na naše ratolesti? I o tom budeme hovořit s mediálním teoretikem Gabrielem Paľou z Řeckokatolické teologické fakulty Prešovské Univerzity v Prešově ve čtvrtek 10. května. Pořad pražského studia Kristián poslouchejte ve 22.00.

Seriál Poselství osobností křesťanské Evropy pokračuje další částí v pátek 11. května v 9.30. Věnovat se tentokrát budeme předčasně zemřelému básníku Charlesi Péguymu.

Letos si připomínáme výročí padesát let od procesů s katolickými spisovateli a intelektuály. Jak tato soudobá tragédie ovlivnila tvář české literatury druhé poloviny 20. století? Rozhovor s literárním historikem Jaroslavem Medem poslouchejte v rámci pořadu Všimli jsme si v pátek 11. května v 16.00. Druhou část rozhovoru s Jaroslavem Medem uvedeme o týden později, 18. května ve stejném čase.

V pátek 11. května vysíláme Oktávu, magazín pro milovníky klasické hudby. Tentokrát se zaměříme na Guarneri Trio Prague, komorní soubor, který vystupuje po celém světě. Své umění tu prezentuje houslista Čeněk Pavlík, cellista Marek Jerie a klavírista Ivan Klánský. Více se o nich dozvíte v 16.55

Co je to Boží stvoření? Jak ho můžeme zkoumat a poznávat my? Co vlastně leží mezi Stvořitelem a stvořením? To jsou otázky pro hosta pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu, Jaroslava Pokorného ze Sboru Církve bratrské v Českém Těšíně. Vysíláme v sobotu 12. května od 8.00.

Popa Chubby je dvaapadesátiletý americký hudebník. Původně hrál na bicí, později se přeorientoval na elektrickou kytaru a dnes patří k předním bluesrockovým hráčům na tento nástroj. O jeho novém album Back To New York City bude řeč v týdeníku Slyšte, lidé! Naladíte v sobotu 12. května v 19.15 nebo v repríze v úterý 15. května od 16.55.

Relaci Křesťan a svět vysíláme v neděli 13. května od 17.00. Bývalý politický vězeň, člen Konfederace politických vězňů a vyšetřovatel zločinů komunismu, Adolf Rázek vypráví o svém životě, o svém příteli otci Oto Mádrovi, ale také o současné společnosti.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 8. května v 18.00 mši svatou za zemřelé posluchače, přátele Proglasu z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 10. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 11. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 13. května v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

Během měsíce května zařazujeme do vysílání přenosy májových pobožností. Naladíte vždy ve čtvrtek v 17.40, tedy před přenosem mše svaté z kostela sv. Augustina v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.