Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Premiéra filmu Neviditelná bolest


Datum:

Oficiální premiéra filmu Neviditelná bolest režisérky Gabriely Jakubcové se uskuteční v pátek 8. června od 19.30 v Malé scéně v Ústí nad Orlicí.

Premiéra filmu Neviditelná bolest

Po projekci bude následovat beseda se všemi autory filmu (Gabriela a Vojtěch Jakubcovi, Ondřej Škoch – hudba, Martin J. Rýznar – kamera, postprodukce).

Neviditelná bolest je název nového dokumentárního filmu Gabriely Jakubcové. Debut autorky pojednává o náročném tématu, který patří v naší společnosti mezi tabu: „Film Neviditelná bolest vypráví příběh tří žen, které se bohužel dostaly do tak těžkých životních situací, že byly nuceny – ať už kvůli sobě nebo svému okolí – podstoupit umělé ukončení těhotenství. Film dále vypovídá o tom, jak toto velmi rychlé rozhodnutí, které  ženy musí mnohdy udělat v průběhu pár týdnů, může mít obrovský vliv na celý jejich život,“ informuje mladá režisérka. Ta na projektu začala pracovat před rokem a půl v rámci bakalářské práce na Ústavu umění a designu Západočeské univerzity v Plzni.

Autorce se podařilo v půlhodinovém snímku poměrně nezaujatě a citlivě zachytit intimní téma tzv. postinterrupčního syndromu, tedy obtížného traumatického stavu po umělém potratu, jenž se objevuje u části žen. „Je tu mizivá šance žen dozvědět se o těchto problémech, ať už to jsou

psychické nebo fyzické problémy, problémy ve vztazích atd.,“ vysvětluje Gabriela další důvody realizace projektu.

Na filmu se kromě ní podíleli jak dobrovolníci, tak profesionálové. Hudbu k dokumentu vytvořil hudebník, producent a člen kapely Chinaski Ondřej Škoch, s kamerou pomohl dokumentarista Martin J. Rýznar. Dílo podpořili mnozí sponzoři z řad občanských sdružení, místních firem i jednotlivců.

Přílohy vč. multimediálních: http://www.paxartstudio.cz/2012/premiera-filmu-neviditelna-bolest-v-usti-nad-orlici/

Kontakt tisk:

info [at] paxartstudio.cz (info[at]paxartstudio[dot]cz)

tel.: 733 700 903

plakát


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.