Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

VIII. ročník Hudebního léta v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci


Datum:

Víkendové koncerty v pravidelném rytmu čtrnácti dnů jsou kulturní i duchovní nabídkou pro místní občany, turisty i příležitostné návštěvníky města.

VIII. ročník Hudebního léta v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci

Festivalové koncerty se konají v pravidelném rytmu čtrnácti dnů vždy v neděli v 17.00 hodin od poloviny června (10. 6. 2012) do neděle před tradiční heřmanoměsteckou poutí (19. 8. 2012).

Program VIII. ročníku Hudebního léta v kostele sv. Bartoloměje:

10. 6. 2012 – zahajovací koncert – „Musica Bohemica“, dirigent a umělecký vedoucí: Jaroslav Krček

Koncert komorního souboru s třicetiletou tradicí, uměleckým vedoucím a zakladatelem souboru Jaroslavem Krčkem. 

24. 6. 2012 – „Modlitby básníků a hudba“

Komponovaný pořad složený z recitace „Modliteb básníků“ panem Alfredem Strejčkem a koncertního provedení hudby G.F. Händla, A. Dvořáka, W. A. Mozarta a dalších v podání sopranistky Štěpánky Heřmánkové, varhaníka Vladimíra Roubala a trumpetisty Miroslava Laštovky.

8. 7. 2012 – Pražské cellové kvarteto (Prague Cello Quartet)

Koncert slibuje pokračování každoročního kroku mimo klasickou hudbu. Po úspěšném koncertu Českého saxofonového kvarteta připravujeme opět externí koncert v prostorách renovované farní zahrady. Vystoupí na něm pražské těleso Prague Cello Quartet složené z posluchačů Akademie múzických umění v Praze s programem moderních úprav pro čtyři violoncella.

22. 7. 2012 – Alena Tichá – soprán, Petr Zdvihal – housle, Radka Zdvihalová - varhany

Hudební léto je neodmyslitelně spjato s barokními varhanami v kostele sv. Bartoloměje. Tento koncert bude v režii mladých absolventů Konzervatoře Pardubice a dále Akademií múzických umění a dnes špičkových umělců – např. koncertního mistra Symfonického orchestru ČRo v Praze P. Zdvihala.

5. 8. 2012 – Koncert účastníků Mezinárodních smyčcových kurzů v Litomyšli

K filosofii festivalu od jeho počátku patřilo také dávat prostor mladým začínajícím uměleckým nadějím. Letos to budou účastníci Mezinárodních smyčcových kurzů prof. Milana Vítka z Litomyšle. V rámci Hudebního léta tak vystoupí vynikající studenti z Jižní Koreje, Spojených států amerických, Dánska a řady dalších zemí.

19. 8. 2012 – Sdružení hlubokých žesťů České filharmonie

Závěrečný koncert bude ve znamení nástrojů, které budou coby sólové představeny poprvé v historii festivalu – pozoun a tuba. Představí se prvotřídní hráči pozounové a tubové sekce České filharmonie, našeho nejprestižnějšího orchestru. Koncert se uskuteční den před odletem České filharmonie na australské turné.

hlavní program

plakát


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.