Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 11. 6. do 17. 6. 2012


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 11. 6. do 17. 6. 2012

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

O našich oblíbených poutních místech si v Noční lince můžete povídat s redaktorkou Klárou Beránkovou. Naladíte v pondělí 11. června ve 22.30.

Jak dlouho si můžeme dovolit pobyt na přímém slunci a co vše bychom měli vědět o opalování? V Kafemlýnku si budeme povídat s lékařem z kožního oddělení o tom, jak správně používat opalovací prostředky a na co si dát pozor při letních dovolených. Vysíláme v úterý 12. června od 9.30.

Josef Špaček je talentovaným houslovým virtuosem a vůbec nejmladším koncertním mistrem České filharmonie. Má za sebou celou řadu koncertních vystoupení i úspěchů v mezinárodních soutěžích. O jeho studiích v Americe, i o tom, jak dlouho to nejdéle vydržel bez houslí, uslyšíte v dětském magazínu Barvínek v úterý 12. června v 16.00.

Slovenský vokální soubor Gregoriana z Košic představíme v magazínu Jak se vám líbí v úterý 12. června v 19.15. Jeho repertoár, zahrnující gregoriánský chorál, středověkou polyfonii i současnou chrámovou tvorbu přiblíží vedoucí souboru Marek Klein.

V úterý 12. června ve 22.00 vysíláme pořad litoměřického studia Štěpán o česko-německém festivalu Mitte Europa.

Ve Stříbrném království se koná každoroční soutěž o Stříbrnou vařečku. Kdo se letos stane držitelem této trofeje? Kdo připraví tu největší lahůdku? Bude to princezna Terezka, která se v převleku utká s těmi nejlepšími kuchaři v zemi? Poslouchejte pohádkový seriál Než zazvoní zvonec ve středu 13. června v 16.00.

Ve Folklorním okénku ve středu 13. června v 16.55 vám nabízíme záznam z koncertu vítězů národního kola soutěže Základních uměleckých škol.

Občanské sdružení Angelikum je místem setkávání, divadelní i jiné tvorby, a také místem sdílení. Jeho činnost představíme v magazínu Pod slunečníkem ve čtvrtek 14. června od 9.30.

V týdeníku pro milovníky dechovky Hrajte, kapely! ve čtvrtek 14. června hrajeme na přání. Více informací a formulář pro vaše přání najdete na webu folklor.proglas.cz. Naladíte v 16.55.

Pořad pražského studia vysíláme ve čtvrtek 14. června. Rozhovor se zakladatelkou občanského sdružení "Přátelé New Renato Community", které vzniklo na podporu činnosti afrických křesťanů, zachytíte ve 22.00.

V pátek 15. června vás v pořadu Jak se vám líbí pozveme na festival Okolo Třeboně, který se uskuteční na přelomu června a července. Vystoupí zde například Sto zvířat, Jaroslav Uhlíř, Václav Neckář, Jananas a další. Více se dozvíte v 19.15.

V pořadu z cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy v pátek 15. června se více dozvíte o králi Baudouinovi, a profesoru Lejeuneovi, ochráncích nenarozeného života. Naladíte v 9.30.

Relaci Všimli jsme si vysíláme v pátek 15. června v 16.00. Pořad českobudějovického studia Jan připomene čtyřicet let od úmrtí biskupa Josefa Hloucha a také rok nesoucí biskupovo jméno, jenž vyhlásilo Českobudějovické biskupství, a akce s ním spojené.

Jaká je cesta k dospělé víře? Jak se s přibývajícím věkem mění vnímání některých aspektů víry a co představuje duchovní růst? To jsou otázky pro hosta pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu. V sobotu 16. června od 8.00 jím bude kazatel Církve bratrské Dalimil Staněk.

V týdeníku Slyšte, lidé! přineseme ohlédnutí za letošním ročníkem festivalu JazzFestBrno. V pořadu uslyšíte například amerického muzikanta Briana Bladea, ruského trumpetistu Alexe Sipiagina nebo kontrabasistu Avishaie Cohena. Naladíte v sobotu 16. června v 19.15 nebo v úterý 19. června v 16.55.

Knihovnička Proglasu v neděli 17. června přiblíží knížku pro dívky Umíš v tom chodit? Ve 13.20 přineseme krátký rozhovor s autorkou publikace Kateřinou Šťastnou.

Akademickou malířku Jiřinu Adamcovou, která se v současné době představuje výstavou Terezínská řeka času (kresby, grafiky, malby) v prostorách Malé pevnosti v Terezíně, představíme v pořadu Křesťan a svět v neděli 17. června v 17.00.

Svěcení jara, Žalmovou symfonii a Symfonii C dur Igora Stravinského nabídne Koncert vážné hudby v neděli 17. června od 20.30.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 12. června v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu za nemocné posluchače, ve čtvrtek 14. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 15. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 17. června v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.