Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Musica Bohemica zahájila Hudební léto v Heřmanově Městci


Datum:

I přes nepřízeň počasí byl v neděli 10. června 2012 zahájen již VIII. ročník festivalu Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci.

Musica Bohemica zahájila Hudební léto v Heřmanově Městci

Celý festival otevřelo špičkové vystoupení komorního souboru Musica Bohemica s dirigentem Jaroslavem Krčkem, sopranistkou Annou Hlavenkovou a tenoristou Karlem Jakubů. Bezmála 120 posluchačů, mezi kterými nechyběli senátorka Miluše Horská, starosta Chrudimi Petr Řezníček či místostarostka Heřmanova Městce Zdena Sedláčková, se zaposlouchalo do programu "Tradice a přítomnost duchovní hudby v Čechách". Pro mnohé bylo jistě překvapením, že si během koncertu s Musicou Bohemicou sami zazpívali. I s ohledem na dlouhotrvající aplaus a několik závěrečných přídavků bylo patrné, že koncert byl více než důstojným zahájením celého festivalu.

Ten pokračuje v neděli 24. června v tradičních 17 hodin koncertem "Modlitby básníků a hudba" s recitátorem Alfredem Strejčkem. Toho doprovodí trumpetista Státní opery Praha Miroslav Laštovka, varhaník Vladimír Roubal a sopranistka Štěpánka Heřmánková.Těšíme se na Vás!

Marek Výborný


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.