Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 25. 6. do 1. 7. 2012


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 25. 6. do 1. 7. 2012

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

O tom, že vzdělání a inteligence mají v životě člověka velkou hodnotu, ale nemohou zajistit šťastný a smysluplný život, uslyšíte v pořadu TWR Život víry. Hostem bude Helena Kábrtová, vysíláme v pondělí 25. června ve 22.00.

Jak se chystáme na léto? Předprázdninový magazín Kafemlýnku se zaměří na nástrahy přírody, pojištění, přípravu na tábor, tipy na čtení, nové stolní hry a další praktická témata. Poslouchejte v úterý 26. června od 9.30.

V předprázdninovém magazínu Barvínku na vás čeká představení CD Kašpárek v rohlíku 3, ohlédnutí za Misijní poutí dětí v Kroměříži i další část rubriky 100 českých nej. Naladíte v úterý 26. června v 16.00.

Reportážní pořad ze slavnostního otevření Dětského centra Beruška Městské charity v Českých Budějovicích přineseme v úterý 26. června ve 22.00. Pro doplnění je třeba uvést, že Beruška je zařízením rodinného typu, které pečuje o děti od dvou do sedmi let věku.

Ve Zlatém království je nalezen kouzelný proutek. Stačí mávnout a vše se stane. Anebo tomu tak není? Kouzelného proutku se chce zmocnit i zlý král Železného království Krutimor Kostěj Černý. Splní se mu jeho sen - stát se nejbohatším člověkem a ovládnout celý svět? Poslouchejte napínavou pohádku Než zazvoní zvonec ve středu 27. června v 16.00.

Projekt Muzikanti, to sú chlapci! pokračuje dalším živým koncertem ze studia Proglasu. V jubilejním desátém díle ve středu 27. června od 16.55 vystoupí dětská cimbálová muzika Lužice, a to v čase Folklorního okénka

V magazínu Pod slunečníkem ve čtvrtek 28. června se setkáme s Ludmilou Janákovou, pěstounkou a autorkou knih Dary se přece nevracejí a Sama bych se v nebi bála. Vysíláme od 9.30.

Salesiánský internát Racek je nové zařízení, které bude od nového školního roku poskytovat zázemí věřícím chlapcům studujícím v Praze střední odborné školy a učiliště. Rozhovor s jeho vedoucím P. Jiřím Křemečkem naladíte ve čtvrtek 28. června ve 22.00.

Od pátku 29. června v čase od 9.30 znovu naladíte vzdělávací cyklus Etika manželství a rodiny. Provází docent Jindřich Šrajer, vedoucí katedry teologické a sociální etiky na českobudějovické teologické fakultě. První část pojednává o tom, co to vlastně je etika.

Druhou část rozhovoru s Jaroslavem Medem, literárním historikem a kritikem, o politických procesech se spisovateli v 50. letech minulého století odvysíláme v pátek 29. června v 16.00. Naladíte v rámci relace Všimli jsme si.

Nejstarší varhany na světě představíme v Oktávě v pátek 29. června. Od 16.55 hovoříme s organologem Petrem Koukalem.

Z toho vyrosteš, uvidíš! Kdo by se s podobnými prohlášeními v životě nesetkal? O věcech, ze kterých není radno vyrůst, ale naopak je uchovat a prohlubovat, hovoří Michal Vaněk, pastor sboru Slovo života v pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu. Vysíláme v sobotu 30. června od 8.00.

K stému výročí narození spisovatele Viktora Fischla, jenž proslul tituly s židovskou tematikou, uvedeme v neděli 1. července reprízu Knihovničky Proglasu o Fischlových překladech starozákonní poezie. Průvodcem vám od 13.20 bude Jaroslav Blažke.

S biskupem Slezské církve augsburského vyznání Janem Waclawkem se setkáte v relaci Křesťan a svět. O jeho pojetí služby v biskupském úřadě uslyšíte v neděli 1. července v 17.00.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 26. června v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 28. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 29. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 1. července v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.