Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Karmelitánského knihkupectví


Datum:

Timothy Radcliffe: Medvěd a mniška

Nabídka Karmelitánského knihkupectví

Každá kultura potřebuje příběhy, které jí pomáhají pochopit, odkud a kam jde, co je motorem a smyslem jejích dějin. Moderní dobu charakterizují příběhy plné násilí, v nichž je hybnou silou výběr nejsilnějších jedinců, cílem je bohatství a hlavním hrdinou osamocené, sebevědomé ego. Jeho symbolem je rozzuřený medvěd z italských pouličních reklam, který hlásá, že jde za svým soukromým cílem „silou správné ceny“.
 

Alternativou k tomuto modernímu příběhu je obraz mnišky, která uprostřed noci v kruhu svých sester a bratří zpívá milostnou píseň velikonoční svíci .O tom, že čas se neměří hodinkami, ale poměřuje se věčností, že člověk není osamocen, že hybnou silou není soupeření, ale láska, a že blahobyt představuje spíš překážku na cestě k cíli než cíl sám ... Je to píseň o naději, že z temnoty vzejde světlo.

Timothy Radcliffe: Medvěd a mniška
Timothy Radcliffe, bývalý generální magistr dominikánského řádu, nás ve svých promluvách, plných laskavosti a anglického humoru, podrobně seznamuje s tím, v čem se tyto dva příběhy liší. Čtenáře a posluchače fascinuje svým hlubokým vhledem do podstaty křesťanského povolání.
Cena 119 Kč.

F. F. Procházky 101, 509 01 Nová Paka, tel.: 493 721 967,
nova.paka [at] kna.cz (nova[dot]paka[at]kna[dot]cz)


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...