Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Duha v Hořicích hledá dobrovolníky


Datum:

Hospicové občanské sdružení Duha chce rozšířit řady svých dobrovolníků.

Duha v Hořicích hledá dobrovolníky

Dobrovolníkem se může stát každý, kdo je ochoten věnovat svůj čas a schopnosti druhým bez nároku na hmotnou odměnu. Odměnou se stává radost srdce z dobrého skutku, z radosti druhého, uspokojení ze zdaru díla, společenství s druhými, vytváření smysluplných hodnot, šíření dobré myšlenky.

Od roku 2009, kdy sdružení vzniklo, je jeho cílem podpora péče hospicového typu a šíření myšlenek možnosti klidného a důstojného umírání v domácím prostředí.

Tým pracovníků Centra je tvořen lékařem, zdravotními sestrami, ošetřovatelkou, hospicovým kaplanem, sociální pracovnicí a dobrovolníky. Zajišťuje fyzické, duševní, sociální a duchovní potřeby těžce nemocného pacienta a jeho rodiny přímo v domácnosti. Dostupnost péče je 24 hodinová 7 dní v týdnu. Přijímáme pacienty z okruhu 30 km od Hořic.

Snahou naší péče je, aby všichni lidé s pokročilým nevyléčitelným (převážně nádorovým) onemocněním mohli odejít ze života důstojně, ve známém prostředí a v přítomnosti svých nejbližších.       

Hospicové služby stále představujeme a propagujeme, aby byly co nejvíce dostupné potřebným pacientům a rodinám. V minulých letech proběhlo několik větších akcí k podpoře provozu Centra, např. Koncert s Pepinou, Chrámový koncert, putovní výstava z hospiců „Nevšední tvář radosti“ v hořickém muzeu. Svou tradici tak už získávají podzimní a jarní bazary oblečení, drakiáda, den otevřených dveří v Centru domácí hospicové péče, prodej drobných dárků a občerstvení ve stánku Hospicového občanského sdružení Duha na jarmarcích v Hořicích, vánoční živý Betlém před radnicí a jiné.

Tuto prezentační činnost nejčastěji zajišťují dobrovolníci našeho sdružení. Rádi bychom řady našich dobrovolníků rozšířili. Potřebujeme pomoc zejména v oblasti prezentace a propagace hospicové péče – při pořádání výše uvedených akcí. Zájemcům o dobrovolnickou službu nabízíme možnost získávat nové zkušenosti, spolupracovat se zajímavými lidmi. Zajistíme proškolení v oblasti zdravotní a sociální, seznámení s možnými riziky při výkonu dobrovolnické činnosti.

Budete-li mít chuť a čas s námi spolupracovat, obraťte se prosím na uvedené kontakty. Můžete nás podpořit i modlitbou. Každou středu v podvečer se v prostorách Centra schází společenství farníků z Hořic, Jičína, Nové Paky, Dvora Králové. Do Božích rukou vkládáme úmysly za rozvoj Centra, všechny členy sdružení, naše pacienty a jejich rodiny.

Podrobnější informace získáte na internetových stránkách sdružení nebo dobrovolníků.

Mgr. Magdaléna Kolátorová, vedoucí sociální poradny

tel.: 739 912 781

Michal Ludvík, koordinátor dobrovolníků       

tel.: 608 025 130

www.dobrovolnici-duha-horice.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.