Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Program Radia Proglas


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a další informace najdete na adrese www.proglas.cz.

Program Radia Proglas

V pondělí 6. srpna v 16.00 uvedeme první část vzdělávacího cyklu Cesty k boholidství. Docent Karel Sládek z Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy se bude věnovat ruským teologům a filozofům přelomu 19. a 20. století. (do 16.25)

Jak se vaří v Anglii, jak ve Švýcarsku a jak na Novém Zélandu? A co obnáší takový kurz vaření? Kafemlýnek o gastronomii, jehož hostem byl kuchař Michal Barták, opakujeme v úterý 7. srpna v 9.30. )do 10.30)

Turínské plátno, o němž mnozí věří, že je pohřebním plátnem Pána Ježíše, je hlavním předmětem rozhovoru Luďka Strašáka s plzeňským biskupem Františkem Radkovským. O turínském plátně z pohledu fyziky, archeologie, chemie a statistiky promluví v repríze Barvínku v úterý 7. srpna v 16.00. (do 16.30)

Reportáž z německo-české pouti ke svaté Anně do Staré Vody pro Vás připravil Marek Chvátal z olomouckého studia Radim. Počátky těchto poutí sahají až do 16. století, po odsunu Němců a vytvoření vojenského prostoru kolem města Libavá se ale poutní život zastavil. Tradice německo-české pouti byla obnovena v roce 2004. Více se dozvíte v úterý 7. srpna ve 22.00. (do 22.25)

Neziskovou organizaci SIRIRI, která působí ve Středoafrické republice a podporuje tamní školství, zdravotnictví a zemědělství, jsme představili v Magdazínu loni v červnu. Jeho reprízu zachytíte ve středu 8. srpna v 9.30. (do 10.30)

Uměleckého kováře Miloše Zlámala jsme pozvali k mikrofonu v rámci magazínu Pod slunečníkem letos v březnu. Pořad s podtitulem „Kovej, kovej, kováříčku“ uvedeme v repríze ve čtvrtek 9. srpna v 9.30. (do 10.30)

Zasvěcené panny, zasvěcené vdovy– od tohoto námětu se odvíjel rozhovor redaktora Pavla Smolka s P. Pavlem Vojtěchem Kohútem. Uslyšíte ho ve čtvrtek 9. srpna ve 22.00. (do 22.25)

Šance a rizika manželského vztahu – to je téma další části vzdělávacího cyklu Etika manželství a rodiny. V pátek 10. srpna poukážeme na důležitost důvěry mezi manžely, budeme se zabývat nerozlučitelností manželství a postojem církve vůči lidem, jejichž vztah se rozpadl.  Naladíte v 9.30. (do 9.55)

Osobnost Alfréda Fuchse, českého novináře, konvertity ze židovství ke křesťanství, který zemřel mučednickou smrtí v koncentračním táboře v Dachau, představíme v pořadu Všimli jsme si. Autorem rozhlasového portrétu je historik Radomír Malý. Vysíláme v pátek 10. srpna v 16.00. (do 16.45)

V hudebním týdenníku Oktáva v pátek 10. srpna opakujeme první díl rozhovoru s muzikoložkou Janou Slimáčkovou o anglikánské duchovní hudbě v průběhu staletí. K poslechu Vás pozveme v 16.55. (do 17.25)

Knihovničku Proglasu najdete na programu opět v neděli 12. srpna ve 13.20. Tentokrát představíme knihu Kdo jsou židé z pera Paula Spiegela. (do 14.00)

V rámci nedělního pořadu Křesťan a svět, s datem vysílání v neděli 12. srpna, se můžete setkat s misionářem P. Petrem Krenickým, který dlouhodobě slouží na Ukrajině. Jeho novým působištěm je Melitopol. Poslouchejte od 17.00. (do 17.30)

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 7. srpna v 18.00 mši svatou ze Slovenska prostřednictvím radia Lumen,ve čtvrtek 9. srpna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 10. srpna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v neděli 12. srpna v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.