Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hudební léto v Heřmanově Městci vyvrcholí s českými filharmoniky


Datum:

V neděli 19. srpna uzavřou Hudební léto v Heřmanově Městci členové nejprestižnějšího českého orchestru České filharmonie.

Hudební léto v Heřmanově Městci vyvrcholí s českými filharmoniky

Bez nadsázky z celého světa pocházejí mladí umělci - účastníci Mezinárodních smyčcových kurzů prof. Milana Vítka v Litomyšli, kteří představili své umění v rámci VIII. ročníku festivalu Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci. Mladí hosulisté, violisté a violoncellisté z Jižní Koreje, Švédska, USA, Dánska i Mongolska ukázali uplynulou neděli skvělou připravenost a krása jejich inrepretace byla po zásluze odměněna vždy bouřlivým aplausem.

Po tomto "světovém" koncertu spěje festival k svému závěru. V neděli 19. srpna 2012 ho uzavřou členové nejprestižnějšího českého orchestru České filharmonie. Pět pozounistů a tubista, kteří tvoří Sdružení hlubokých žesťů České filharmonie, zahrají úpravy skladeb právě pro toto netradiční nástrojové uskupení. I s ohledem na skutečnost, že se jedná o české filharmoniky, se můžeme těšit na impozantní tečku za letošním ročníkem Hudebního léta.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.