Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Celostátní setkání mládeže začíná. Dorazí 6000 mladých lidí


Datum:

Přibližně šest tisíc mladých lidí ve věku od 14 do 30 let dorazí v úterý 14. srpna do Žďáru nad Sázavou na Celostátní setkání mládeže.

Celostátní setkání mládeže začíná. Dorazí 6000 mladých lidí

Akce národního formátu se koná po pěti letech a potrvá do neděle 19. srpna. Do příprav se zapojilo více než 750 dobrovolníků.

„Setkání připravujeme více než rok a jsme rádi, že se vše podařilo připravit bez větších extrémních obtíží a za pomoci mnoha aktivních a nadšených mladých lidí,“ popisuje hlavní organizátor Jan Balík, ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference. Na akci se vystřídá více než 80 osobností se svými přednáškami a workshopy, zahraje 10 kapel, nechybí ani nabídka sportů, výtvarných dílen a bohatý duchovní program.

Například o křesťanské politice promluví vedoucí Katedry politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně Stanislav Balík. Režisér a herec Jiří Strach se podělí o osobní zkušenosti s vírou mezi nevěřícími. A své vlastní pojetí vztahů přednese známý spisovatel a psychiatr Max Kašparů. Setkání podpořila také ČSOB a její obchodní ředitel Petr Beneš, který je zároveň olympijským beachvolejbalistou a nedávno se vrátil z Londýna. „Bůh není automat na vítězství, do kterého zasunu modlitby a vypadne úspěch,“ upozorňuje a mladým lidem motivačně vzkazuje: „Když se mi do cesty postaví nějaké překážky, snažím se je vnímat pozitivně jako příležitost se s nimi porvat, zabojovat a překonat sám sebe.“

Pro každého účastníka zajišťuje přípravný tým rozdělený do pracovních skupin kompletní stravování, ubytování ve žďárských školách či rodinách a zdravotní servis. Připraveny jsou i stánky s upomínkovými předměty či originální občerstvení s názvem Bar Barbar: „Účastníci si mohou v neformálním prostředí provoněném fair trade kávou a kvalitními čaji popovídat s duchovními,“ láká vrchní barman Martin Múčka, „nebo je vyzvat k partičce jedné z mnoha barových stolních her,“ dodává.

V rámci setkání mladých se v sobotu 18. srpna uskuteční také Pouť rodin.

(Tisková zpráva CSM)


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.