Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hospicové občanské sdružení Duha obdrželo cenu Makropulos za rok 2012


Datum:

Ministr zdravotnictví Leoš Heger ocenil činnost Hospicového občanského sdružení Duha z Hořic.

Hospicové občanské sdružení Duha obdrželo cenu Makropulos za rok 2012

V neděli 30. září proběhlo ve Státní opeře Praha benefiční představení opery Giacoma Pucciniho Turandot. Pod záštitou první dámy České republiky Livie Klausové ho organizovalo sdružení Život 90 ve spolupráci s Národním divadlem. Výtěžek z představení bude použit na provoz bezplatné krizové a poradenské linky Senior telefon. 

Při té příležitosti byla předána cena ministerstva zdravotnictví Makropulos za rok 2012. Cena vznikla v návaznosti na Národní program přípravy na stárnutí. Osvědčené projekty z oblasti zdravotně sociální péče mohou díky ocenění získat potřebnou publicitu, která pak v praxi pomáhá bořit mýty a stereotypy v přístupu ke stáří.

Letos ji z rukou ministra zdravotnictví Leoše Hegera převzali zástupci Hospicového občanského sdružení Duha se sídlem v Hořicích. Jejich projekt představuje v praxi velmi potřebný koncept tzv. „domácího hospice“, pomáhajícího rodinám, které převezmou péči o těžce nemocného v domácím prostředí. Umožňuje nemocnému zůstat v nejtěžších chvílích ve vlastním prostředí a mít blízkost a péči své rodiny při zachování kvalitní zdravotní péče. Klienti mohou využít také sociální poradnu a půjčovnu zdravotnických pomůcek. Takový projekt není totožný s „kamennými“ hospici a dosud u nás nebyl oceněn.

Veřejnost se může s činností Hospicového občanského sdružení Duha v Hořicích seznámit během dne otevřených dveří, který se koná v sobotu 6. října od 9.00 do 16.00 v prostorách hospice, které se nachází v areálu zdejší nemocnice. Více informací naleznete na pozvánce


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.