Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Věřme si a mějme hodně síly


Datum:

V Hradci Králové se uskuteční Evropská konference mezinárodní organizace International commission of catholic prison pastoral care.

Věřme si a mějme hodně síly

Evropská konference mezinárodní organizace International commission of catholic prison pastoral care (Mezinárodní komise katolické vězeňské pastorační služby) se ve dnech 23. - 26. 8. 2004 koná v Novém Adalbertinu v Hradci Králové.

Předsedá jí člen výkonné rady pro Evropu Diac Heinz-Peter Echtermeyer z Německa a Mons. Josef Kajnek, pomocný biskup královéhradecké diecéze, který je Českou biskupskou konferencí pověřený péčí o vězeňskou duchovní službu. V úterý 24. 8. přijela necelé čtyři desítky přítomných duchovních a pastoračních asistentů a asistentek pozdravit paní Mgr. Kamila Menclová, generální ředitelka Vězeňské služby v České republice. 

Paní Menclová poděkovala duchovním, které chápe jako nositele víry v lásku a dobro. Zdůraznila, že každý den v sobě potřebujeme posilovat víru v dobro lidského konání, i když nás ve společnosti provázejí takové obtíže. Ocenila obtížnost této služby a slíbila, že její přítomnost ve věznicích bude vždy podporovat.

Dotkla se i otázky viny odsouzených, kteří ji většinou vytěsňují a nechtějí si ji připustit. "To je základní bod, kterého se musíme společně dotknout, a pak individuálním způsobem člověka vést k tomu, aby jednal jinak," řekla generální ředitelka ke spolupráci mezi pastoračními pracovníky docházejícími za odsouzenými a mezi zaměstnanci vězeňské služby.

"V České republice je v současné době 18 000 lidí vězněných osob. Na každého se v individuálním přístupu nedostane, protože nemáme tolik kvalitních pracovníků. To by ale nemělo ovlivňovat vaše odhodlání. Chci poděkovat každému, kdo pomohl odsouzenému nalézt cestu, aby se do výkonu trestu už nevracel," opět děkovala paní Menclová. "Věřme si a mějme hodně síly do budoucna," zakončila své krátké vystoupení, za které jí pan Echtermeyer srdečně poděkoval.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...