Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vychází listopadové číslo IKD


Datum:

Nové číslo diecézního měsíčníku právě míří do vašich poštovních schránek a kostelů.

Vychází listopadové číslo IKD

V úvodu se vracíme k zahájení Roku víry a přinášíme pastýřský list otce biskupa Jana Vokála věnovaný této události. Listopadové číslo IKD nabízí mimořádně rozšířenou rubriku aktualit z diecéze. Dočtete se o oslavách Dvaceti let Církevní základní školy v Borohrádku, Svatohubertských slavnostech v Chlumci nad Cidlinou, nebo průběhu Misijního dne v Chocni...

Až do začátku prosince můžete v havlíčkobrodském Muzeu Vysočiny navštívit výstavu nazvanou Josef Toufar – kněz a mučedník z Číhoště. Rozhovor s publicistou a básníkem Milošem Doležalem, který ji připravoval, poodkrývá řadu zajímavostí spojených s osobou Josefa Toufara.

Pravidelný cyklus zamyšlení P. Radka Martinka nad symbolikou křesťanského chrámu přináší výklad významu oltáře a svící, které jsou na něm umístěné. V rubrice Na návštěvě se vydáme do farnosti Vysoké Mýto. Životu v ní je věnována také jedna z fotogalerií. Druhá přináší obrazovou reportáž z kněžského svěcení jáhna Tomáše Fialy. V čísle nechybí ani pravidelný informační servis o chystaných událostech v naší diecézi. Příloha Charitní listy představuje službu domácí hospicové péče a nabízí kalendárium akcí Charity.

V tomto čísle IKD také naleznete složenku určenou k uhrazení předplatného na rok 2013. Cena zůstává ve stejné výši jako v letošním roce. Jedno číslo bude stát 25 Kč, cena ročního předplatného časopisu bude činit 275 Kč. Zůstává zachovaná možnost darovat svým blízkým roční předplatné IKD jako vánoční dárek. Společně s časopisem obdržíte také dárkový certifikát. Všem našim čtenářům děkujeme za přízeň, kterou časopisu projevují, a věříme, že nám ji zachovají i v následujícím roce.

       


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.