Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál bude sloužit mši sv. u kaple Zjevení ve Fatimě


Datum:

Královéhradecký biskup předsedá hlavní bohoslužbě valné hromady Světového apoštolátu Fatimy v Portugalsku.

Biskup Jan Vokál bude sloužit mši sv. u kaple Zjevení ve Fatimě

V neděli 11. listopadu se na týdenní valnou hromadu do Portugalska sjeli příznivci a členové Světového apoštolátu Fatimy. Tři dny s nimi stráví i královéhradecký biskup Jan Vokál. Ten bude hlavním celebrantem mše svaté u fatimské kaple Zjevení v úterý 13. listopadu. Organizaci mše svaté tentokrát dostali na starosti Češi. Jejich centrum je právě k královéhradecké diecézi - v obci Koclířov.

Úterní mše svatá, kterou biskup Jan Vokál bude sloužit v angličtině, začíná ve 20:15 našeho času. Sledovat ji můžete přes internet na webových stránkách  rektorátu ve Fatimě: zde (klikněte na odkaz Transmissoes vpravo nahoře).

Hnutí Světový apoštolát Fatimy bylo založeno Mons. Haroldem V. Colganem (1894–1972) ve Spojených státech. Nyní působí ve 110 zemích světa a má více než 25 milionů členů.

Fatima je světoznámé poutní místo v Portugalsku, kde se v první polovině 20. století odehrála církví uznaná mariánská zjevení. Cílem Fatimského apoštolátu je pomáhat všem ctitelům Panny Marie, šířit úctu k ní a formovat modlitební skupiny.

V České republice byl Fatimský apoštolát obnoven v roce 1990. P. Beer z Německa, který byl zodpovědný za činnost hnutí v bývalých východních zemích, navštívil v roce 1990 Brno a po přednáškách o Fatimě svěřil starost o šíření Fatimského apoštolátu otci Pavlu Dokládalovi, tehdejšímu faráři ve Šlapanicích u Brna.

Od roku 1995 jen centrum pro Českou republiku v Koclířově v královéhradecké diecézi, v bývalém klášteře Školských sester sv. Františka. P. Pavel Dokládal je národním prezidentem hnutí.

O aktivitách Českomoravské Fatimy Koclířov se více dozvíte zde


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.