Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den otevřených dveří KMC Sedmikráska v Hradci Králové


Datum:

9. září 2004 od 9:00 hod.

Den otevřených dveří KMC Sedmikráska v Hradci Králové

Křesťanské mateřské centrum Sedmikráska srdečně zve děti i maminky na Den otevřených dveří, který se uskuteční v prostorách centra na Církevní základní škole(ul. Na Hradě 90) dne 9. září 2004 od 9:00 hod. Program a další informace uvádíme uvnitř zprávy.

Program:

  9:00 - mše svatá ve školní kapli 
10:30 - divadelní představení studentů Střední odborné školy veterinární
15:00 - 17:00 - výtvarné odpoledne pro děti i maminky (origamy, decoupage, malování na hedvábí...)
19:00 - vystoupení folklorního souboru Doubek a kapely Kvítek.

KMC Sedmikráska
Na jaře roku 1999 ksme začali s Boží pomocí budovat malou, nenápadnou aktivitu pro maminky na mateřské dovolené a pro jejich malé děti. Prvním důvodem vzniku Sedmikrásky byla obyčejná potřeba setkávat se, povídat si, seznámit se a nabídnout kamarády svým dětem. Jak šel čas, rozrůstalo se naše sdružení o program i o návštěvníky. Obrazně řečeno jsme nastoupili do vlaku, který se rozjížděl a dnes jede už docela rychle.

Od jednoho dopoledne v týdnu jsme se dostali ke každodennímu programu, ve kterém se leckdy vystřídá i více kroužků. Navíc uspořádáme během roku kolem patnácti nedělních akcí pro celou rodinu, založili jsme tradici výletů a rozjíždíme letní dovolenou, začínáme nabízet program odpoledne, provozujeme Klub dětí Mateřídouška (za podpory biskupství).

Po pěti letech lze směle říci, že nabízíme maminkám a dětem mnohem více, než jen možnost k setkání a seznámení se. Umožňujeme prohloubení vědomostí, nabízíme vzdělávací kurzy, dětem připravujeme odborný program.

To vše je možné díky nedocenitelné práci mnoha dobrovolnic, které myšlence mateřského centra věnují každodenně svůj čas, vedomosti a schopnosti. Bez těchto všech maminek, které tvořily a tvoří Sedmikrásku, by se program nemohl tekto rozrůst.

Jsme rádi, že můžeme po pěti letech představit skutečně kvetoucí Sedmikrásku, jsme vděčni Bohu za všechna požehnání, teší nás, že k nám nacházejí cestu stále nové a nové maminky se svými dětmi.

Mgr. Jarmila Polanská


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...