Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Duhové vozidlo bude sloužit potřebným


Datum:

Nadace Duhová energie přispěje částkou 310 000,- Kč na nový charitní vůz Renault Kangoo.

Duhové vozidlo bude sloužit potřebným

Auto bude sloužit zejména lidem s omezenými možnostmi pohybu z řad klientů Charitní pečovatelské služby Přelouč. Zástupci Nadace Duhová energie předají "Duhové vozidlo" Renault Kangoo Charitě Přelouč ve čtvrtek 30. září 2004 ve 14 hod. na Masarykově nám. v Přelouči.

Slavnostního aktu se zúčastní ředitel ECHVA Chvaletice Ing. Jaroslav Kužel, ředitelka Nadace Duhová energie Ing. Gabriela Bártíková, 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Ing. Michal Rabas, místostarosta města Přelouč Jaroslav Paďour a další významní hosté.
 

"Naše Charitní pečovatelská služba má zhruba 90 klientů z Přelouče a okolí, z nichž většina jsou starší lidé s omezenou schopností pohybu. Tito klienti využívají našich služeb především, když se potřebují dostat na vyšetření u lékaře apod. Model Renault Kangoo má výše umístěná sedadla, a tak se jim bude snadněji nastupovat i vystupovat. Už delší dobu jsme uvažovali o jeho pořízení, i jiné Charity s ním mají dobré zkušenosti. Oslovili jsme nadace se žádostí o příspěvek a velmi nás potěšilo, že Nadace Duhová energie odpověděla kladně a poskytla příspěvek," uvedla Ing. Zdenka Kumstýřová, ředitelka Charity Přelouč.
Po slavnostním programu bude od 16 hod. v kostele sv. Jakuba v Přelouči přednášet pražský pomocný biskup Mons. Václav Malý na téma "Dnešní Kuba - situace politických vězňů, jejich rodin a všech obyvatel toužících po svobodném životě".


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...