Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Charita v diecézi nabízí pomoc obětem záplav. Náhradní ubytování, nářadí i ošetřovatele


Datum:

Stále jsou volná místa pro nouzové ubytování. V Hradci se sbírají čistící prostředky. Na Trutnovsku dostanou lidé vysoušeče. Přispět můžete i přes SMS.

Charita v diecézi nabízí pomoc obětem záplav. Náhradní ubytování, nářadí i ošetřovatele

Do pomoci obětem povodní se ihned zapojila i Charita v královéhradecké diecézi.

Nabídka Oblastní charity Hradec Králové:

  • 1) Tělocvična v Domě Matky Terezy, středisku sociálních služeb pro lidi bez domova.Okamžitě je k dispozici 10 lůžek (krátkodobě jsou možné i přistýlky = matrace), deky, povlečení, k dispozici je hygienické zázemí, možnost přípravy stravy ve společné kuchyňce, možnost praní a sušení prádla, přístup k PC a internetu, sociální pracovník pro pomoc při dalším řešení situace, služba i přes noc... Tělocvična je k dispozici okamžitě, délka ubytování podle potřeby.

 

Kontakt: ředitel Oblastní charity HK Mgr. Václav Hrček, tel. 495 516 098, 773 516 098, v případě nedostupnosti ředitele volejte přímo Dům Matky Terezy, pan Michal Hurt, 773 244 537, případně 495 218 934.

  • 2) Jsme připraveni otevřít prostory sezónní zimní noclehárny v areálu letiště HK. K dispozici jsou 4 místnosti, 18 lůžek, deky, povlečení, jednoduché hygienické zázemí (sprcha, WC), varná konvice. Jde o jednoduché nouzové ubytování, dostupné MHD. Praní prádla, kuchyňka a další služby jsou k dispozici v Domě Matky Terezy, cca 3 km vzdáleném.
     

Kontakt: ředitel Oblastní charity HK Mgr. Václav Hrček, tel. 495 516 098, 773 516 098, v případě nedostupnosti ředitele volejte přímo Dům Matky Terezy, pan Michal Hurt, 773 244 537, případně 495 218 934.

  • 3) v Domově pro matky s dětmi Hradec Králové je k dispozici krizový pokoj (matka + 2-3 děti) s veškerým zázemím, dále jsme schopni na 2 noci nouzově ubytovat čtyřčlenou rodinu na přistýlkce ve společenské místnosti. Personál Domova pro matky s dětmi je schopen poskytnout odborné sociální poradenství, psychickou podporu, pomoc s péčí o domáHcnost, a také odbornou pomoc při péči o děti. V zařízení je nepřetržitá služba.
     

Kontaktujte přímo: Domov pro matky s děmi Hradec Králové, Velká ul. 7, HK, tel. 495 221 810, 777 737 611, dmd [at] hk.caritas.cz (dmd[at]hk[dot]caritas[dot]cz)

dmd [at] hk.caritas.cz (
)
4) poskytnutí terénní pečovatelské služby (případně domácí ošetřovatelské služby) lidem, kteří se museli kvůli velké vodě někam přestěhovat. Obvykle dojíždíme do 20 km od Hradce Králové, v případě nouze je ale nyní možná domluva o konkrétní péči. (kontakty na www.charitahk.cz)

 

Jsme připraveni i poskytnout další součinnost podle potřeby.

Neváhejte nás kontaktovat pro další informace či spolupráci.

 

Hradec Králové je také jedním z několika měst, kde probíhá sbírka úklidových a čistících prostředků pro obyvatele povodněmi postižených obcí.

 
Od středy 5. do pátku 7. června můžete nosit v rozmezí 7 – 20 hodin své dary do přízemí OC Futurum v Hradci Králové.

 

Sbíráme: košťata, lopaty, kbelíky, zahradní kolečka, ochranné pracovní pomůcky, čistící a dezinfekční prostředky a také balenou vodu.

 

Sbírka je určena pro obce Rudník, kde říčka Čistá vyplavila mnoho domů, a Hostinné. Charita se pro obyvatele těchto obcí snaží zajistit vysoušeče.

 

Více informací: Renata Špačková, 777 721 641.

 

Hledáme také dobrovolníky, kteří by byli ochotni pomáhat přímo v Hostinném. Prosíme, hlaste se na dobro [at] hk.caritas.cz (dobro[at]hk[dot]caritas[dot]cz)

 

Charita na Trutnovsku pomáhá také v Dolní Olešnici a Svobodě n/Úpou. 

 

Do Rudníku ve středu 5. června vyrazí pomáhat dobrovolníci z jičínské Charity

 

Povodňovou pomoc v regionu organizují místní Oblastní charity Červený Kostelec (kontakt: 734 435 143 – ing. Mach) a Trutnov (kontakt: 737 33 36 65 – paní Dostálová), které jsou v kontaktu s povodňovým štábem a představiteli postižených měst a obcí. 

 

Finanční sbírka

Lidé mohou pomoci také finančním příspěvkem na povodňové konto Charity Česká republika číslo: 11998822/0800 u České spořitelny, VS: 906 nebo dárcovskou SMS ve tvaru: DMS CHARITAPOMOC na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží částku 27 Kč, službu zajišťuje Fórum dárců).

 

Charita ČR také uvolnila 2,62 milionu korun na pomoc po povodních a spustila krizovou linku: 737 234 078.

 

Více o pomoci Charity při povodních na http://povodne.charita.cz/


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.